
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram bal kabağı
- 1 su bardağı şeker ( 200 ml )
- Yarım su bardağı su ( 100 ml )
- 1 litre süt
- 3 dolu kaşık un
- 3 dolu kaşık nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema ( 200 ml )
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tencereye kabukları soğulmuş dilimlenmiş kabakları alalım.
- Üzerine toz şekeri ve suyu ek edip ağzını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Bu ortada muhallebiyi yapalım, tencereye süt, yumurta, un, nişastayı ek edip el çırpıcısı ile karıştıralım.
- Altını açıp göz göz olana kadar pişirelim altını kapatıp kenara alalım.
- Orta ara karıştıralım kabuk bağlamaması için.
- Ilındığında içerisine sıvı kremayı ekleyip 2-3 dakika çırpalım.
- Pişen kabakları brendıra vuralım kase yahut kuplara sırası ile koyalım.
- Üzerine fındık yahut ceviz serpip 2-3 saat dinlendirdikten sonra yemeğe hazır.