Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Kabaklı Sütlü Tatlı

Bal Kabaklı Sütlü Tatlı
0
26

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
bal-kabakli-sutlu-tatli.jpg

Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker ( 200 ml )
  • Yarım su bardağı su ( 100 ml )
Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 3 dolu kaşık un
  • 3 dolu kaşık nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
Pişirdikten ve ılındıktan sonra içerisine:
  • 1 paket sıvı krema ( 200 ml )

Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel tencereye kabukları soğulmuş dilimlenmiş kabakları alalım.
  2. Üzerine toz şekeri ve suyu ek edip ağzını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Bu ortada muhallebiyi yapalım, tencereye süt, yumurta, un, nişastayı ek edip el çırpıcısı ile karıştıralım.
  4. Altını açıp göz göz olana kadar pişirelim altını kapatıp kenara alalım.
  5. Orta ara karıştıralım kabuk bağlamaması için.
  6. Ilındığında içerisine sıvı kremayı ekleyip 2-3 dakika çırpalım.
  7. Pişen kabakları brendıra vuralım kase yahut kuplara sırası ile koyalım.
  8. Üzerine fındık yahut ceviz serpip 2-3 saat dinlendirdikten sonra yemeğe hazır.
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt