Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
- 500gr balkabaği
- 1subardağından biraz eksik tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 paket pötibör bisküvi
- 100gr tereyağı
- 400gr labne
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 kutu çiğ krema (200ml)
- 3, 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- kavrulmuş ceviz
- Tahin
Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake Tanımı Yapılışı
- Balkabaklarını bir gece önce bir bardak şekerle birlikte beklettim.
- Sabah sulanmış olarak kaynattım suyunu çekip üzerine bir paket vanilya ek ettim ve ılınmasını bekledim.
- Orta kısmı için birkaç tane balkabağını ayırdım.
- Öbür kabakları blenderden püre haline getirdim.
- Fırın içine bir borcama şu koydum içine yerleştirdim( kek çatlamaması için)160 dereceye ayarladım.
- Kelepçeli kalıbıma yağlı kağıt altına serdim ve yanlarına folyo ile döşedim.
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirdim toz haline getirdim.
- Tereyağını eritip soğuttuktan sonra bisküvilerle güzelce karıştırdım ve kelepçeli kalıbıma yaydım ve üstünü bardak altıyla bastırdım. Donması için buzdolabına kaldırdım.
- Labneli kısmı için yumurta şeker güzelce krema kıvamına gelene kadar çırptım.
- Sonrasında krema krem peynir un ve vanilya ek edip pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırptım( mutfak robotu kullandım).
- Dolaptan soğuyan kalıbımı çıkartıp labneli karışımı üzerine güzelce döktüm ve içine ayırdığım balkabaklarından içerisine ekledim ve fırına verdim 160 derece 45 dk cheesecake yanlardan sabit duruyor ortası hafif pitpit sallanıyorsa tamamdır.
- Fırını kapatıp cheesecake içerisinde kapağı yarım açık vaziyette içinde soğutulur.
- Oda ısısına gelince bir gece buzdolapta bekletilir.
- Sonraki gün üzerine püre haline getirdiğimiz kabaklar sürülür ve kavrulmuş ceviz üzerine ek edilir.
- En son olarak servis sırasında isteğe bağlı olarak üzerine tahin gezdirebilirsiniz.