bilgisayarci
FD Üye
Bal Parmak Tatlısı (Şekli Ve Lezzeti İle Mükemmel Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Çiğ badem
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım limon
Bal Parmak Tatlısı (Şekli Ve Lezzeti İle Harika Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım tencereye su ve şekeri ekleyip altını yakalım.
- 5 dk kaynayınca üzerine limon suyunu da sıkıp 5dk daha kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına tereyağı yumurta yoğurt sıvı yağı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine irmik kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip uygunca karıştıralım.
- Unumuzu da dikkatli bir biçimde ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım ele yapışmayacak formda yumuşak bir hamur elde edelim daha sonra hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım.
- Hepsini birebir hal de yapalım onları da elimizde rulo biçimi yapalım ve uçlarını birleştirip su damlası hali verelim.
- Bütün hamuru birebir biçim de yapalım ve üzerini irmiğe bulayıp tepsiye dizelim ortalarına bademleri de koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında sürüp üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 20 dk pişirelim.
- Piştikten sonra fırından alalım.
- 4 -5 dk tatlımız dinlendirdikten sonra soğuk serbeti üzerine dökelim( bu evrede tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak)
- Şerbetini çekmesi için yaklaşık 3 4 saat dinlendirelim servis yaparken uç kısımlarını istediğiniz üzere süsleyebilir siniz ben antep fıstığı kullandım afiyet olsun.