Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bal Parmak Tatlısı (Şekli Ve Lezzeti İle Muhteşem Bir Tatlı)

Bal Parmak Tatlısı (Şekli Ve Lezzeti İle Muhteşem Bir Tatlı)
0
180

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Bal Parmak Tatlısı (Şekli Ve Lezzeti İle Mükemmel Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Ortası için:
  • Çiğ badem
Şerbeti için :
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım limon

Bal Parmak Tatlısı (Şekli Ve Lezzeti İle Harika Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetini hazırlayalım tencereye su ve şekeri ekleyip altını yakalım.
  2. 5 dk kaynayınca üzerine limon suyunu da sıkıp 5dk daha kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  3. Yoğurma kabına tereyağı yumurta yoğurt sıvı yağı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerine irmik kabartma tozu ve vanilyayı  da ekleyip uygunca karıştıralım.
  5. Unumuzu da dikkatli bir biçimde ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım ele yapışmayacak formda yumuşak bir hamur elde edelim daha sonra hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım.
  6. Hepsini birebir hal de yapalım onları da elimizde rulo biçimi yapalım ve uçlarını birleştirip su damlası hali verelim.
  7. Bütün hamuru birebir biçim de yapalım ve üzerini irmiğe bulayıp tepsiye dizelim ortalarına bademleri de koyalım.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında sürüp üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 20 dk pişirelim.
  9. Piştikten sonra fırından alalım.
  10. 4 -5 dk tatlımız dinlendirdikten sonra soğuk serbeti üzerine dökelim( bu evrede tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak)
  11. Şerbetini çekmesi için yaklaşık 3 4 saat dinlendirelim servis yaparken uç kısımlarını istediğiniz üzere süsleyebilir siniz ben antep fıstığı kullandım afiyet olsun.
Bal Parmak Tatlısı (Şekli Ve Lezzeti İle Mükemmel Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket margarin yada tereyağıYarım su bardağı sıvı yağ2.5 su bardağı un1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 adet yumurta Üzeri için; İrmikFıstık tozu yada hindistan cevizi vs Şerbeti için; 3 su bardağı su2.5 su bardağı şeker5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 150 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ2 yumurta1 su bardağı pudra şekeri1 paket vanilya1 paket kabartma tozuUn Üzeri için; İrmik Şerbetli için; 2.5 su bardağı şeker3 su bardağı su1 ince dilim limon Bal Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 200 gram yumuşak teremyağ1 adet yumurtaYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı toz şeker1 çay bardağı irmik1 çay kaşığı kabartma tozu2.5 su bardagı un Şerbeti için 2.5 su bardagı şeker3 su bardagı suBirkac damla limon suyu Üzeri için Hindistan cevizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler 150 gram margarin yahut tereyağı1 çay bardağı pudra şekeri2 yemek kaşığı tahin1 çay bardağı irmik1 adet  yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAldığı kadar un kullandım (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olacak)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 yumurta1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı şekerYarım çay bardağı irmikYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket şekerli vanilin2 su bardağı un (Markaya nazaran değişiklik gösterebilir) Bulamak İçin Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt