Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım paket margarin (yumuşamış olacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 tane yumurta
*Un

Dışı için;


*1 su bardağı irmik

Şerbeti için;


*3 su bardağı su
*2 su bardağı toz*şeker
*Yarım limonun suyu

Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için su ve şekeri bir tencerede iyice kaynatın, kaynattıkdan sonra limonu da ilave edin*ve soğuması için bir kenara alın Daha sonra ununuzu geniş bir kaba alıp tüm malzemeleri iyice karıştırın Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun Yoğurduğunuz hamura parmak şeklini veya istediğiniz başka bir şekli verilebilirsiniz Tatlınızı pişireceğiniz tepsiye pişirme kağıdı koyun veya yağlayın şekillendirdiğiniz hamuru kaptaki irmiğe bulayarak* tepsiye güzelce dizin *Çok sık koymayın yoksa birbirine yapabilirler Tatlıyı daha önce ısıttığınız*180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuyan şerbeti*dökün *Şerbeti emene kadar beklendikten sonra soğuk olarak servis edilir Dolapta 3 4 saat bekletirseniz daha güzel oluyo Afiyet olsun…
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt