iltasyazilim
FD Üye
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin (yumuşamış olacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 tane yumurta
*Un
Dışı için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2 su bardağı toz*şeker
*Yarım limonun suyu
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için su ve şekeri bir tencerede iyice kaynatın, kaynattıkdan sonra limonu da ilave edin*ve soğuması için bir kenara alın Daha sonra ununuzu geniş bir kaba alıp tüm malzemeleri iyice karıştırın Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun Yoğurduğunuz hamura parmak şeklini veya istediğiniz başka bir şekli verilebilirsiniz Tatlınızı pişireceğiniz tepsiye pişirme kağıdı koyun veya yağlayın şekillendirdiğiniz hamuru kaptaki irmiğe bulayarak* tepsiye güzelce dizin *Çok sık koymayın yoksa birbirine yapabilirler Tatlıyı daha önce ısıttığınız*180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuyan şerbeti*dökün *Şerbeti emene kadar beklendikten sonra soğuk olarak servis edilir Dolapta 3 4 saat bekletirseniz daha güzel oluyo Afiyet olsun…
*Yarım paket margarin (yumuşamış olacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 tane yumurta
*Un
Dışı için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2 su bardağı toz*şeker
*Yarım limonun suyu
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için su ve şekeri bir tencerede iyice kaynatın, kaynattıkdan sonra limonu da ilave edin*ve soğuması için bir kenara alın Daha sonra ununuzu geniş bir kaba alıp tüm malzemeleri iyice karıştırın Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun Yoğurduğunuz hamura parmak şeklini veya istediğiniz başka bir şekli verilebilirsiniz Tatlınızı pişireceğiniz tepsiye pişirme kağıdı koyun veya yağlayın şekillendirdiğiniz hamuru kaptaki irmiğe bulayarak* tepsiye güzelce dizin *Çok sık koymayın yoksa birbirine yapabilirler Tatlıyı daha önce ısıttığınız*180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuyan şerbeti*dökün *Şerbeti emene kadar beklendikten sonra soğuk olarak servis edilir Dolapta 3 4 saat bekletirseniz daha güzel oluyo Afiyet olsun…
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.