elektronikci
FD Üye
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin yada tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- İrmik
- Fıstık tozu yada hindistan cevizi vs
- 3 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- 5 damla limon suyu
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu karıştırıp kaynatalım.
- Kaynayınca da limon suyu ekleyip altı kısık şekilde 2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Yumurta şekeri karışımı yapacağımız kaba alalım ve çırpıcı ile karıştıralım.
- Daha sonra irmik ,sıvı yağ ,şekerli vanilin ekleyip çırpalım.
- Margarini ekleyelim ve kabarma tozu ile kontrollü olarak un ekleyip yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamında oluncaya kadar güzelce yoğuralım.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde şekil verelim.
- İrmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında üstü ve altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbetini dökelim ve üzerini arzuya göre süsleyelim. Afiyet olsun ????.