Balayı Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı fındık (Sonra robottan geçirilecek)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 80 gram çikolata
Balayı Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- 1 su bardağı fındık robottan geçirilir. (geçirebileceğiniz son seviyede geçirin )
- Sıvı yağ, pudra ve kakao eklenerek karıştırılır.
- Un denetimli bir biçimde eklenir(yoğurdukça ekleyin) kum üzere lakin hal alan bir hamur elde ediliyor.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilerseniz dondurma kaşığıyla dilerseniz süzgeçle(resmi bırakıyorum aşağıya) biçim verebilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış 150 derece fırında 13 dakika pişirilir (fırından fırına değişkenlik gösterir. Benim fırınım süratli pişirdiği için bu kadar yetti sizler fırına nazaran 15-17 dakika ortası tutabilirsiniz.
- Fırını kapatıp 5 dakika kapağı açmadan bekletin.
- Sonrasında çıkarıp soğuduktan sonra servis yapınız. ( tercihe nazaran benmari yordamı çikolata eritip daha da lezzet katabilirsiniz) afiyet olsun???? Bayılacaksınız bu tarife ????.