bilgisayarci
FD Üye
Baldalan Yemeği (Taze Kuru Fasulye Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo badalan fasulyesi
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates püresi veya salça ( ben domates püresi kullandım).
- 2 adet paprika biber
- Sıcak su
- Pul biber, tuz
Baldalan Yemeği (Taze Kuru Fasulye Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuzey Egede bilinen badalan fasulyesi, Balıkesir’de halk arasında yaş kuru fasulye olarak bilinir.
- Tencereye zeytinyağ, doğranmış soğan, sarımsak eklenir ve kavrulur.
- Üzerine salça veya domates püresi eklenir, karıştırılır.
- Doğranmış kırmızı biberler eklenir, karıştırılır.
- Üzerine ayıklanmış badalan fasulyesi ve sıcak su eklenir, karıştırılır. Kapağı kapatılır. Kısık ateşte fasulyeler pişene kadar yaklaşık 1 saat pişirilir.
Baldalan Yemeği (Taze Kuru Fasulye Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı