Dinç bir yaşamın olmazsa olmazlarından biri olan balık tüketiminde, her ne değin dünya genelinin arkasında kalsak ta üç tarafı denizlerle taraflı olan ülkemiz balık çeşitliliği konusunda oldukça zengin Peki biz doktorların her fırsatta söylediği balık tüketimi sağlığınız için neden bu dek manâlı? İşte balığın sağlığa faydaları… Bir Karadenizli olarak benim için vazgeçilmez bir gıda kaynağı olan balık, iyi bir protein kaynağı olması nedeniyle tok kalma süresini uzatır Minik ya da büyük ayrım etmez tüm balıkların sağlığımıza epeyce faydası var İnsan vücudunda üretilmeyen Omega 3 yağ asidi vücudumuz için epeyce gerekli Böylece fakat, omega 3 yağ asidi bizi kalp damar hastalığı risklerine karşı korur… img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasbaliginsagligafaydalari5c2db5e64ee05 h4Balık tüketimi yürek sağlığını korurh4 Amerikan Yürek Derneği'nin, deniz ürünlerinin sağlığa yararlarıyla ilgili yakın tarihli yaptığı bilimsel bir çalışmada, haftada en düşük bir kez somon, ton balığı ya da uskumru gibi yağlı balıkların tüketilmesinin yürek krizi ve öteki önemli kardiyovasküler problemleri önlemeye muavin olabildiğini ortaya çıkardı Yapılan diğer çalışmalara kadar, yağlı balık yiyen kişilerin, balık yemeyen kişilere oranla % 22 daha düşük koroner atardamar hastalığına yakalanma riski bulunuyor İşte balığın yürek sağlığı haricen sağlığımıza olan öteki faydaları img alt balıksrc http:bilgilihocamcominternaldatasbaliginsagligafaydalari5c2db5e7d290a h4Balığın sağlığa olan faydalarıh4 Araştırmalar, antioksidanların egzersizin vücudunuza koyduğu iltihabı ve stresin azalmasına muavin olabileceğini gösteriyor Gücünüzü iyice artırabilmek için, yediğiniz balığın yeterince iyi yağ içerdiğinden muhakkak olun Somon, ton balığı, uskumru ve sardalya gibi omega3 yönünden varlıklı balıkları tüketin Balık tüketmek çocuk sahibi olma şansınızı arttırabilir! Bilhassa omega 3 yağ asitleri açısından fazla varlıklı olan somon balığı kadınların yumurta kalitesini artırıyor Balık tüketimi erkeklerde de sperm kalitesini arttırarak baba olma şansını arttırıyor Bu etkisini arttırabilmek için yağlı balıklar olan somon, uskumru gibi omega 3 zengini balıkları haftada 2 kez tüketebilirsiniz Haftada 2 kere balık bitiren bireylerin bağışıklık sistemi daha enerjik olur Mevsimlik balık çinko, iyot ve iyi oranda esansiyal amino asit içeriyor Bu özelliği ile grip, nezle, kalp ve şeker hastalığı hastalığına yakalanma riskini azaltır Meme kanserinden korunmak için omega 3 zengini yağlı balıkları haftada 2 kez tüketin Çalışmalar, tatmin edici miktarda omega 3 yağ asidi alan kadınların daha eksik meme kanseri riski taşıdığı göstermiştir Omega 3 aynı zamanda göz sağlığına olumlu etkide bulunarak göz sinirlerinin gelişimini sağlar Çalışmalar, omega 3 yağ asitlerinin göz kuruluğunu azalttığını ortaya koymuştur Balık tüketerek tansiyonunuzu düşürebilirsiniz Somon gibi soğuk su balıkları, yüksek tansiyonu düşürmeye ve yürek krizi riskini azaltmaya tezgâhtar olan Omega3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir Somon; yağsız protein, omega3 yağ asitleri ve B vitaminlerinin kaynağıdır Araştırmalara kadar, bir porsiyon somonda sıfır karbonhidrat vardır Omega3; depresyon semptomlarını azaltır, kalp hastalığına yakalanma riskini düşürür Beyin sağlığı ve asap sistemi gelişimi için gereklidir Yaşlanmaya alt olumsuz değişikliklere, kalp hastalığı riskinde artışa ve bilişsel düşüşe karşısında koymaya asistan olur Omega3 yağlarına bir diğer afiyet yararı da eklenebilir: Kolesterolü düşürme Loma Linda Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya tarafından, doymuş yağları omega3 ile başkalaşmak (somon, sardalya ve ringa balığı) iyi kolesterolü % 4 gibi bir oranda artırabilir Doc Dr Halit Yerebakan özel içeriğidir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur