Bağışıklık sitemini güçlendirmekten kalbi korumaya, hafızayı güçlendirmekten saç ve deri sağlığına kadar kayda değer bir yere sahip olan balığın faydaları saymakla bitmiyor böylece uzmanlar her fırsatta haftada asgari 300350 gram yağlı balık tüketmemiz gerektiğine dikkat çekiyor!baliginsagligimizuzerindekietkileri5c43de7d0b4cejpegalt Balığın sağlığımız üzerindeki etkileriBağışıklık sistemini güçlendiriyor İçeriğindeki çoklu doymamış yağ asitleri sütun, prostat ve meme kanseri gibi kanser türlerine aleyhinde koruyucu tesir gösteriyor Omega 3’ler antiinflamatuar özelliğe sahip oluyor Yani vücudun virüs, bakteri, parazit gibi enfeksiyonlara karşı direncini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor Dolayısıyla kış mevsiminde gripten korunmada da etkili oluyor baliginsagligimizuzerindekietkileri5c43de7d5b63bjpegalt Balığın sağlığımız üzerindeki etkileriEgzama riskini azaltıyor Yapılan bazı araştırmalar balığın sedef hastalığı ve egzama gibi deri hastalıklarının da önlenmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor baliginsagligimizuzerindekietkileri5c43de7d64de9jpegalt Balığın sağlığımız üzerindeki etkileriEklem hastalıklarından koruyorBalık tüketimi özellikle iltihaplı eklem hastalıklarına aleyhinde koruyucu tesir gösteriyor Balık içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde antienflamuar özelliğe sahip ve bağışıklık sistemini destekleyerek vücutta inflamasyon (cerahat) oluşumunu önlüyorBu sayede de romatoid artrit, osteoartrit gibi eklem hastalıklarının görülme sıklığını azaltıyorbaliginsagligimizuzerindekietkileri5c43de7d6bde8jpegalt Balığın sağlığımız üzerindeki etkileriAkciğerleri güçlendiriyorYapılan birkaç çalışmada balık tüketiminin akciğerleri korumaya yardımcı olabileceği kaydedilmişÖzellikle çocuklarda astım belirtilerinde azalmasının yanı sıra astımın önlenmesinde de muavin olabileceğine dair bulgular saptanmışYeterli miktarda balık bitiren kişilerde yeterli miktarda balık tüketmeyenlere nazaran yaşlandıkça akciğerlerin daha dinç ve dinç olduğu kanıtlanmışbaliginsagligimizuzerindekietkileri5c43de7d72004jpegalt Balığın sağlığımız üzerindeki etkileriHafızayı güçlendiriyorBeyin yapısının yüzde 60’ı yağlardan oluşuyor Balık beynin gri bölgesinde yer alan yağ asidi olan dokosaheksaenoik asit (DHA) kaynağı DHA beyin sinyallerinin iletimi için zorunlu olan beyin hücre zarları için yaşamsal tartı taşıyor Bu şekilde bellek yitimi, bunama ve diğer nörolojik hastalıklara aleyhinde koruyucu olabiliyorAyrıca balıkta bulunan DHA bir uçtan bir uca bilhassa çocuklarda dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu gibi durumların giderildiği, okuma becerilerinde de büyüme sağlandığı belirtiliyorbaliginsagligimizuzerindekietkileri5c43de7d794eejpegalt Balığın sağlığımız üzerindeki etkileriSaçların canlanmasını sağlıyorBalık keza içerdiği protein ayrıca vitamin ile mineraller baştan sona saçların uzamasını kolaylaştırıyor ve saçları güçlendiriyorAyrıca içerdiği omega 3 yağ asitleri tamamen saçların kurumasını ve yıpranmasını önleyerek canlı ve parlak görünüme sahip olmalarını sağlıyorbaliginsagligimizuzerindekietkileri5c43de7d7f11ejpegalt Balığın sağlığımız üzerindeki etkileri