Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balığın sağlığımıza 10 faydası

Balığın sağlığımıza 10 faydası
0
111

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Bilirkişi Beslenme Uzmanı Şebnem Kandıralı, balığın vücuda fazla yararlı olduğunu belirterek faydaları hakkında veri verdibaliginsagligimiza10faydasi5c43ca8795cfajpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası Haftada en az 12 porsiyon balık tüketiminin (özellikle Omega 3 yağ asidinden zengin balıklar) kardiyak vefat ilk önce almak üzere kalp hastalık riskini azalttığı görülmüştür Omega 3 yağ asidinden varlıklı balıklar; somon, göl alabalığı, ringa, sardalye ve ton balığı gibi yağlı balıklardır, çoğu deniz ürünü eksik miktarda Omega 3 içerirAraştırmacılar çiftliklerde üretilen balıkların kullanılan antibiyotikler, pestisitler (haşere ilacı) ve öteki kimyasallardan ötürü insanlara zararlı etkileri olabileceği görüşündeler Haftada en düşük 2 porsiyon Omega 3’deri varlıklı balık tüketimi önerilmektedirbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca87a5e27jpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası 1 porsiyonu 99 g veya iskambil destesi büyüklüğünde olarak düşünülebilir Hamile ya da hamile olma olasılığı olanlar, emziren kadınlar, minik çocuklar balıktaki toksinlerin potansiyel etkilerine karşısında en hassas durumda olduklarından yenilen balık miktarı sınırlandırılmalıdırKöpek balığı, kiremit balığı, kılıç balığı ve kral uskumru yüksek seviyede civa içermektedir, tüketimi önerilmez Haftada 170 g dan fazla konserve ton balığı ve haftada 340 g dan artı balık yenmemelidirbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca88bbea3jpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası2 Damarları temizler: Balık yemek dolaşımı arttırır, tromboz (damar içinde oluşan kan pıhtısı) riskini azaltır Deniz ürünlerinde bulunan Omega 3 yağlarındaki EPA VE DHA’lar bedene yardımsever eikosanoidlerin sağlıklı düzeyde kalmasına yardımcı olurBu eikosanoidler, bedenin kansere ve öteki rahatsızlık süreçlerine olan tepkisinde arabuluculuk yapan, hormon sözde maddelerdirbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca88c3bfbjpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası3 Eklemlere faydalıdır: Dengeli bir diyet düzeninin parçası olarak balık yemenin romatoid artirit belirtilerini hafiflettiği bilinmektedir Romatoid artirit eklemlerin şişmesine yol açan bir durumdurYapılan son çalışmalarda Omega 3 yağ asidi ve osteoartirit (kireçlenme) arasında bir ilişki bulunmuştur, deniz ürünü tüketiminin arttırılması hastalığı önlemede yardımcıdırbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca88d115bjpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası4 Göz sağlığı için gereklidir: Ahenkli yağlı balık tüketimi gözleri parlak ve dinç tutmaya asistan olur Omega 3 yağ asidi retinanın bozulmasına ve görüşün bulanıklaşmasına neden olan yaşa alt makula dejenerasyonuna maruz kalanlarda görme fonksiyonlarını koruyucu özelliğe sahiptir Balık ve istiridye gece görüşünü arttıran bir A vitamini formu olan retinol içerirbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca88dccf3jpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası5 Esansiyel Gıda öğeleri içerir: Deniz ürünleri vücudun sorunsuz çalışması için iyot, selenyum, çinko ve potasyum gibi birçok temel besin öğesi sağlar İyot tiroid bezi çalışması için önemlidir, selenyum da bizi kanserden koruyacak enzimleri yapmada görevlidirBalık ve kabuklu deniz ürünleri A ve D vitamini gibi vitaminlerin mükemmel kaynaklarıdırbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca88e3028jpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası6 Nefes problemleri için etkilidir: Bir dizi alıştırma balık ve kabuklu deniz ürünlerinin akciğerleri korumaya muavin olabileceğini göstermiştir Çocuklarda astım belirtilerini rahatlatmanın yanı sıra önlediğine karşın belirtiler de saptanmıştırBalık tüketimin arttırılması balık yemeyenlere kıyasla bireylerde yaşlandıkça akciğerlerin zinde ve sağlıklı olmasını devam ettirmede etkili olduğunu göstermiştirbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca88e8d2bjpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası7 Depresyonla mücadelede etkilidir: Balık depresyonu önlemede büyük bir rol oynamaktadır Düşük Omega 3 seviyeleri yüksek depresyon riski ile ilişkilidirDeniz ürünleri mevsimsel duygulanım bozukluğu ve doğum sonrası depresyonu önlemek için yardımcı olabilmektedirbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca88f0cc9jpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası8 Cilt sağlığı açısından önemlidir: Cildi yalnızca UV ışınlarının zararlı etkilerinden korumakla kalmaz bununla birlikte balık tüketiminin arttırılması egzema ve sedef hastalığı gibi deri hastalıklarına karşısında da yardımcı olmaktadırBalık çok iyi bir protein kaynağıdır, cildi sağlam ve esnek tutan kolajen dokusu içinde esansiyel bir besin öğesidirbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca8905c1cjpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası9 Bağırsak Sağlığına Faydalıdır: Kanıtlar balık yağından zengin diyetlerin Chron hastalığı ve ülseratif kolit gibi önemli bağırsak hastalıklarına karşısında koruma sağladığı yönündedir Bir Takım hastalarda Omega 3 yağ asidinin inflamatuvar bağırsak hastalığının ilerlemesini yavaşlattığı saptanmıştırbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca8916ae2jpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası10 Beyin gücünü arttırır: İnsan beyninin takriben %60’ı yağdır, bunun çoğunluğunu da omega 3 yağlar oluşturur bu nedenle bol deniz ürünü tüketimi ilerleyen yıllarda demans ve hafıza sorunu olasılığının azaldığını göstermiştirbaliginsagligimiza10faydasi5c43ca891d295jpegalt Balığın sağlığımıza 10 faydası
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt