iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
56 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka
HAZIRLANIŞI
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın Pembeleşene dek kavurun
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın Mantarları da ince dilimler halinde kesin Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin Dilimleyerek, servis yapın
Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
56 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka
HAZIRLANIŞI
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın Pembeleşene dek kavurun
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın Mantarları da ince dilimler halinde kesin Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin Dilimleyerek, servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.