Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balık Buğulama

Balık Buğulama
0
33

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
balik-bugulama.jpg

Balık Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet alabalık ( kişi sayısına göre)
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım kilo patates
  • 2-3 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 adet limon
Sosu için;
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağ( sıvı yağ da olur)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber

Balık Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri ince dilimler halinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  2. Balıkları iki üç parmak kalınlığında kesip üzerine koyuyoruz.
  3. Soğan, sivri biber, domates ve limonu da kesip tepsinin üzerine koyuyoruz.
  4. Sosu içim malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
  5. Tepsinin üzerine döküyoruz.
  6. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp nemlendirerek tepsinin üzerine kapatıyoruz.
  7. 190 derece fırında 40-45 dk kadar pişiriyoruz.
  8. Üzerini açıp 10 dk kadar daha pişirip fırından alıyoruz.
  9. Üzerine maydanoz koyup servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨????????.
Balık Buğulama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,193Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt