Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balık Çorbası

Balık Çorbası
0
46

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
balik-corbasi.jpg

Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet levrek (Ya da fileto çıkarılmış 3 levreğin baş ve orta kılçık kısmı)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 adet taze soğan
  • 2 adet soğan (1 tanesi haşlama suyuna)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 defne yaprağı
  • 1,5 limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Kara biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Maydanoz (Kıyılmış) dereotu (Kıyılmış )
  • Taze soğan yaprağı (Kıyılmış)

Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Balıklar temizlenmiş ve yıkanmış olarak tencereye alınır (Ben balık fileto hazırlatıyorum. Kalan baş ve orta kılçık kısmını çorba yapmak için kullanıyorum )
  2. 1 soğan, 2 diş sarmısak,2 sap taze soğan, kereviz sapı, 2 defne yaprağı ve üzerine kadar su ilavesiyle 30 dakika haşlanır (İlk 15 dakikadan sonra defne yaprağı çıkarılacak) haşlanan balık suyu süzülür.
  3. Tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğan, iri rende kabak, iri rende havuç ve iri rende patates konularak kavrulur.
  4. Daha sonra balık haşlama suyu eklenir. 15-20 dakika kadar pişirilir. Baharatlar ilave edilir. Haşlanıp süzülen balık parçaları ayıklanarak çorbaya ilave edilir.
  5. En son limon suyu, un, sıcak haşlama suyundan biraz ilave edilerek çırpılarak çorbaya ilave edilir.
  6. Çorba kıvam alınca kaselere boşaltılır. Üzerine kıyılmış yeşillikler ilave edilir. Afiyet olsun ????
Not: Pürüzsüz bir kıvam istenirse blender dan geçirilir.

Balık Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,954Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt