Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet levrek (Ya da fileto çıkarılmış 3 levreğin baş ve orta kılçık kısmı)
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet kereviz sapı
- 2 adet taze soğan
- 2 adet soğan (1 tanesi haşlama suyuna)
- 2 diş sarımsak
- 2 defne yaprağı
- 1,5 limon suyu
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 fincan zeytinyağı
- Kara biber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Maydanoz (Kıyılmış) dereotu (Kıyılmış )
- Taze soğan yaprağı (Kıyılmış)
Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balıklar temizlenmiş ve yıkanmış olarak tencereye alınır (Ben balık fileto hazırlatıyorum. Kalan baş ve orta kılçık kısmını çorba yapmak için kullanıyorum )
- 1 soğan, 2 diş sarmısak,2 sap taze soğan, kereviz sapı, 2 defne yaprağı ve üzerine kadar su ilavesiyle 30 dakika haşlanır (İlk 15 dakikadan sonra defne yaprağı çıkarılacak) haşlanan balık suyu süzülür.
- Tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğan, iri rende kabak, iri rende havuç ve iri rende patates konularak kavrulur.
- Daha sonra balık haşlama suyu eklenir. 15-20 dakika kadar pişirilir. Baharatlar ilave edilir. Haşlanıp süzülen balık parçaları ayıklanarak çorbaya ilave edilir.
- En son limon suyu, un, sıcak haşlama suyundan biraz ilave edilerek çırpılarak çorbaya ilave edilir.
- Çorba kıvam alınca kaselere boşaltılır. Üzerine kıyılmış yeşillikler ilave edilir. Afiyet olsun ????
Balık Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı