elektronikci
FD Üye

Balık Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet balık
- 2 orta uzunluk patates
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 adet defne yaprağı
- 1.5 litre su
- Tuz
- Karabiber
Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Filetoları çıkarılan balıkların başı, kemiği ve derileri ile defne yaprakları 1. 5 litre suda haşlanır.
- Soğan ve patatesler küçük küpler halinde doğranır.
- Öncelikle soğanlar zeytinyağı ile 2 dakika kadar sotelenir.
- Akabinde patatesler eklenerek kısık ateşte 10 dakika kadar sotelenir.
- Balık suyu süzülür ve haşlanan balık etleri ayıklanır.
- Tereyağı erilir ve içerisine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Sotelenen sebzelere kavrulan un eklenir ve üzerine yavaş yavaş balık suyu eklenir.
- Tuz, karabiber ve limon suyu eklenerek kaynamaya bırakılır.
- Kıvam alan çorbaya ayıklanan balıklar ek edilir ve ocaktan alınır.