Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balık Çorbası

Balık Çorbası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
balik-corbasi.jpg

Balık Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet balık
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1.5 litre su
  • Tuz
  • Karabiber

Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Filetoları çıkarılan balıkların başı, kemiği ve derileri ile defne yaprakları 1. 5 litre suda haşlanır.
  2. Soğan ve patatesler küçük küpler halinde doğranır.
  3. Öncelikle soğanlar zeytinyağı ile 2 dakika kadar sotelenir.
  4. Akabinde patatesler eklenerek kısık ateşte 10 dakika kadar sotelenir.
  5. Balık suyu süzülür ve haşlanan balık etleri ayıklanır.
  6. Tereyağı erilir ve içerisine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  7. Sotelenen sebzelere kavrulan un eklenir ve üzerine yavaş yavaş balık suyu eklenir.
  8. Tuz, karabiber ve limon suyu eklenerek kaynamaya bırakılır.
  9. Kıvam alan çorbaya ayıklanan balıklar ek edilir ve ocaktan alınır.
Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Balık Çorbası Tanımı İçin Gereçler Rastgele bir balık ben levrek kullandım1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet defne yaprağı2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet küçük patates1 kase küçük doğranmış mantarKırmızı toz biberKarabiberTuz3-4 kol maydanoz Balık Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet levrek (Ya da fileto çıkarılmış 3 levreğin baş ve orta kılçık kısmı)1 adet havuç1 adet kabak1 adet patates1 adet kereviz sapı2 adet taze soğan2 adet soğan (1 tanesi haşlama suyuna)2 diş sarımsak2 defne yaprağı1,5 limon suyu1,5 yemek kaşığı un1 fincan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Ekşi Soslu Et Balık Yanı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk patates1 tane mor soğan1 tane beyaz soğan5-6 adet mantar6-7 kısım maydonoz2 diş sarımsak Sosu için; 1.5 yemek kaşığı biber salçası3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı nar ekşisi1.5 çay kaşığı karabiberYarım limon suyu1.5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane balık1 tane havuç1 tane kuru soğan4 yemek kaşığı zeytin yağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı un1 tane yumurta1 çay kaşığı ucuyla karabiber1 tane defne yağrağıTuzLimon Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet levrek (çipura kullandım öbür balıklar da olabilir)1 adet havuç1 adet kereviz1 adet soğan1 orta uzunluk patatesYarım limonBir kaç defne yaprağı2 litre kadar suTuz, karabiberBir tutam maydanozDereotu Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt