teknolojiuzmani
FD Üye

Balık Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet levrek başı ( balık büyükse kâfi geliyor, küçükse yarım levrek daha koyabilirsiniz)
- 2 kol kereviz sapı
- 1 tane havuç
- 1 tane kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balık başlarını atanlar emin olun çok şey kaybediyorsunuz. Çıkan balık yağını üretim kademelerinde göreceksiniz.
- Güzelce yıkayıp temizlediğimiz balık başlarını tencere koyup üzerine çıkacak kadar su, bütün olarak kuru soğanı, kereviz sapını ve havuçta ekleyip yaklaşık 30 dakika kaynatalım.
- Daha sonra suyunu süzgeçten süzüp baş etlerini ayıklayalım. Tencereye tereyağ ve unu koyup kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
- Üzerine bir bardak soğuk su döküp güzelce karıştıralım.
- Daha sonra balık suyunu ve ayıkladığımız balık etlerini de ekleyip karabiber, tuz ve isterseniz pul biberde döküp 5 dakika daha kaynatıp servis yapabilirsiniz.
Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı