Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balık Çorbası

Balık Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
balik-corbasi.jpg

Balık Çorbası Tanımı İçin Gereçler

• 5 adet levrek başı ( balık büyükse kâfi geliyor, küçükse yarım levrek daha koyabilirsiniz)
  • 2 kol kereviz sapı
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Balık başlarını atanlar emin olun çok şey kaybediyorsunuz. Çıkan balık yağını üretim kademelerinde göreceksiniz.
  1. Güzelce yıkayıp temizlediğimiz balık başlarını tencere koyup üzerine çıkacak kadar su, bütün olarak kuru soğanı, kereviz sapını ve havuçta ekleyip yaklaşık 30 dakika kaynatalım.
  2. Daha sonra suyunu süzgeçten süzüp baş etlerini ayıklayalım. Tencereye tereyağ ve unu koyup kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
  3. Üzerine bir bardak soğuk su döküp güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra balık suyunu ve ayıkladığımız balık etlerini de ekleyip karabiber, tuz ve isterseniz pul biberde döküp 5 dakika daha kaynatıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet levrek (çipura kullandım öbür balıklar da olabilir)1 adet havuç1 adet kereviz1 adet soğan1 orta uzunluk patatesYarım limonBir kaç defne yaprağı2 litre kadar suTuz, karabiberBir tutam maydanozDereotu Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kereviz1 adet havuç1 adet patates1 adet soğan1 adet levrek4 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet yumurta1 tatlı kaşığı un1/2 (yarım) limonKarabiber, tuz Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle çorbalık ayıklanmış balığımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Balık Çorbası Tanımı İçin Gereçler Rastgele bir balık ben levrek kullandım1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet defne yaprağı2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet küçük patates1 kase küçük doğranmış mantarKırmızı toz biberKarabiberTuz3-4 kol maydanoz Balık Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Tel Şehriyeli Balık Çorbası Tanımı İçin Materyaller 4 adet levrek başı2 adet havuç2 adet soğan2 litre suKimyonKöriKara biberPul biber Terbiyesi için; 1 adet limon1 su bardağı balık suyu1 su bardağı su1 limon suyu1 yumurta sarısı1 kaşık un Tel Şehriyeli Balık Çorbası Tanımı Yapılışı 4 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Fit Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 kesim somon balığı1 adet soğan1 adet patates1 adet havuç2-3 diş sarımsak Terbiye için; 1 limon suyu1 kaşık tam buğday unu1 yumurtaTuz karabiber Fit Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Balıkları uygunca yıkayıp kılçıklarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt