Balık Dostu Fava Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kuru bakla içi
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 bardak su
Balık Dostu Fava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru bakla içimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım. Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Tuzunuzu ekleyelim.
- 2 bardak suyumuzu ekleyelim ve kaynayıncaya kadar olağan ateşte, kaynamaya başladığında ocağın en küçük gözüne alıp olağandan biraz kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Pişen favamızı blenderden geçirelim ve soğumaya bırakalım.
- Favamız soğudukça sertleşir. Yemekleriniz yanında hoş bir meze oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun….