Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balık Ekmek Bazlama

Balık Ekmek Bazlama
0
35

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
balik-ekmek-bazlamafirinsiz.jpg

Balık Ekmek Bazlama Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Arasına;
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 orta boy biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 kutu ton balığı(Süzülmüş)
  • Acısız toz biber, kimyon, kişniş
  • 1 su bardağı mayonez

Balık Ekmek Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur yoğuracağımız kaseye irmik,2 su bardağı un, maya, tuz, şeker alınır, karıştırılır, tereyağ eklenip ılık su, süt katılıp yoğrulur.
  2. iyice yoğrulan malzemeye kalan un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, üzeri streç film sarılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  3. Hamur mayalanırken soyulmuş havuç, patates tencereye alınır, su eklenerek haşlamaya bırakılır, ayrı bir tavaya yemeklik doğranmış biber, soğan sıvı yağ eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Pişince soğumaya bırakılır, haşlanan sebzeler rendelenir, üzerine sotelediğimiz biberli harç, yemeklik doğranmış maydanoz, süzülmüş ton balığı, baharatlar, mayonez katılıp iyice karıştırılır, hazır edilir.
  5. Dinlenen hamur yoğrulup cevizden küçük bezeler koparılıp yuvarlak şekil verilir, tüm hamur bitince tost makinesi ısıtılır, ısınan makineye hamurlar geniş aralıklarla dizilir, üzeri kapatılıp pişirilmeye bırakılır.
  6. Tüm hamur bitene kadar tost makinesinde pişirilmeye devam edilir, pişen ekmekler borcama dizilir, üzeri havlu ile kapatılır ki kurumasın.
  7. Soğuyan bazlamalar kesilip balıklı harç ile doldurulur, servis yapacağımız tabağa dizilip servis edilir.
Balık Ekmek Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırınsız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı irmik4 su bardağı un1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 çorba kaşığı tereyağı1 paket instant maya Fırınsız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur yoğuracağımız kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 7 su bardağı un3 su bardağı ılık suKibrit büyüklüğünde yaş maya2 çay kaşığı tepeleme tuz2 çay kaşığı tepeleme toz şeker3 yemek kaşığı zeytinyağı Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabına un ve tuz alınır, karıştırılarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Balon Bazlama Ekmek Tanımı İçin Materyaller Bazlama ekmek için; 6 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şekerYarım paket yaş maya Balon Bazlama Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bazlama üretimi için; hamur için yoğurma kabına un tuz şeker ve suda çözülmüş mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı instant mayaUn Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Su, tuz, şeker ,maya ve sıvı yağ karıştırılır. Un azar azar kontrollü olarak eklenir. Hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Balon Bazlama Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 paket instant mayaYarım çay bardağı sıvıyağ1 tatlı kaşığı şeker1 silme tatlı kaşığı tuzUn Balon Bazlama Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un hariç tüm gereçler kaba alınarak karıştırılır azar azar un eği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt