![balik-ekmek-bazlamafirinsiz.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/03/balik-ekmek-bazlamafirinsiz.jpg)
Balık Ekmek Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- Yarım bağ maydanoz
- 2 orta boy biber
- 1 orta boy soğan
- 2 kutu ton balığı(Süzülmüş)
- Acısız toz biber, kimyon, kişniş
- 1 su bardağı mayonez
Balık Ekmek Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur yoğuracağımız kaseye irmik,2 su bardağı un, maya, tuz, şeker alınır, karıştırılır, tereyağ eklenip ılık su, süt katılıp yoğrulur.
- iyice yoğrulan malzemeye kalan un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, üzeri streç film sarılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalanırken soyulmuş havuç, patates tencereye alınır, su eklenerek haşlamaya bırakılır, ayrı bir tavaya yemeklik doğranmış biber, soğan sıvı yağ eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişince soğumaya bırakılır, haşlanan sebzeler rendelenir, üzerine sotelediğimiz biberli harç, yemeklik doğranmış maydanoz, süzülmüş ton balığı, baharatlar, mayonez katılıp iyice karıştırılır, hazır edilir.
- Dinlenen hamur yoğrulup cevizden küçük bezeler koparılıp yuvarlak şekil verilir, tüm hamur bitince tost makinesi ısıtılır, ısınan makineye hamurlar geniş aralıklarla dizilir, üzeri kapatılıp pişirilmeye bırakılır.
- Tüm hamur bitene kadar tost makinesinde pişirilmeye devam edilir, pişen ekmekler borcama dizilir, üzeri havlu ile kapatılır ki kurumasın.
- Soğuyan bazlamalar kesilip balıklı harç ile doldurulur, servis yapacağımız tabağa dizilip servis edilir.