Balık Pilakisi Resimli Tarifi
Resimli Balık Pilakisi Tarifi
Balık Pilakisi nasıl yapılır
Balık Pilakisi Tarifi Resimli
imagesbalikpilakisitarifiresimli5ad45d37338a5
MALZEMELER
1 kg Lufer, Palamut, Levrek veya Uskumru Yarım bardak zeytinyağı
2 orta boy soğan; (halkalara kesilmiş)
Balık Pilakisi Tarifi Yapılışı Hazırlanması Malzemeleri
1 buyuk kereviz; soyulup, kucuk parcalara kesilmiş
2 patates; soyulup, kucuk parcalara kesilmiş
1 buyuk havuc; soyulup, kuplere doğranmış 4 diş sarımsak; cubuklara kesilmiş
2 Kaşık domates salcası; sulandırılmış 1 limon
Tuz, Biber
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI ve HAZIRLANMASI
1 Balıklar temizlenip yıkanır, yuzgecleri kesilip, solungacları cıkartılır
2 Balıklar buyukse halkalara kesilir, kucuk balıkların filetosu cıkartılır, dilimlere kesilir (Bu işlemi balıkcılar sizin ici yapabilirler) Yağın yarısıyla soğanlar sote yapılır, bir kenara bırakılır
3 Kalan yağda once havuc (2 dakika) sonra patates (2 dakika) ve en son kereviz olmak uzere sote yapılır Bunlara sarımsaklar da ilave edilip 2 dakika daha sote yapılır Sonra soğanları da ilave ederek yarım bardak su katarak sebzeler yumuşayıncaya kadar (30 dakika salca katarak) pişirilir
4 Balıklar fırın tepsisine veya ateşe dayanıklı bir kaba dizilir, tuz ve biber serpilir, ince dilimlere kesilmiş limon dizilir, ustune sebze karışımı dokulur Kabın ustune folyo ortulup 200 derecede ısıtılmış fırında 2025 dakika pişirilir Soğuduktan sonra iri kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır
Resimli Balık Pilakisi Tarifi
Balık Pilakisi nasıl yapılır
Balık Pilakisi Tarifi Resimli
imagesbalikpilakisitarifiresimli5ad45d37338a5
MALZEMELER
1 kg Lufer, Palamut, Levrek veya Uskumru Yarım bardak zeytinyağı
2 orta boy soğan; (halkalara kesilmiş)
Balık Pilakisi Tarifi Yapılışı Hazırlanması Malzemeleri
1 buyuk kereviz; soyulup, kucuk parcalara kesilmiş
2 patates; soyulup, kucuk parcalara kesilmiş
1 buyuk havuc; soyulup, kuplere doğranmış 4 diş sarımsak; cubuklara kesilmiş
2 Kaşık domates salcası; sulandırılmış 1 limon
Tuz, Biber
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI ve HAZIRLANMASI
1 Balıklar temizlenip yıkanır, yuzgecleri kesilip, solungacları cıkartılır
2 Balıklar buyukse halkalara kesilir, kucuk balıkların filetosu cıkartılır, dilimlere kesilir (Bu işlemi balıkcılar sizin ici yapabilirler) Yağın yarısıyla soğanlar sote yapılır, bir kenara bırakılır
3 Kalan yağda once havuc (2 dakika) sonra patates (2 dakika) ve en son kereviz olmak uzere sote yapılır Bunlara sarımsaklar da ilave edilip 2 dakika daha sote yapılır Sonra soğanları da ilave ederek yarım bardak su katarak sebzeler yumuşayıncaya kadar (30 dakika salca katarak) pişirilir
4 Balıklar fırın tepsisine veya ateşe dayanıklı bir kaba dizilir, tuz ve biber serpilir, ince dilimlere kesilmiş limon dizilir, ustune sebze karışımı dokulur Kabın ustune folyo ortulup 200 derecede ısıtılmış fırında 2025 dakika pişirilir Soğuduktan sonra iri kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır