Balık Sofralarının Tamamlayıcısı Fırında Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tahin helvası
- 1 su bardağı süt (300 mililitre)
- 5-6 damla limon suyu
Balık Sofralarının Tamamlayıcısı Fırında Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Helva çatal ya da ezici yardımıyla pürüzsüz hale getirilir.
- Üzerine süt eklenir 2 materyal birbirine yeterlice yedirilir.
- Boza kıvamında bir karışım elde edilir (Süt ölçüsünü artırıp azaltabilirsiniz).
- Limon suyu ek edilir tabandan güzelce karıştırılır.
- Minik güveç kaplarına boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında göz göz olana kadar pişirilir.
- Fırında 5 dakika tutulur daha sonra çıkarılır ve sıcaklı servis edilir.
- Dilerseniz üzerine kıyılmış ceviz yada fındık serpebilirsiniz. Afiyet olsun.