nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Balığı dinç tüketmenin püf noktaları!
Saçları ve cildi besleyen balık, aynı zamanda kas ve kemik gelişiminde de önemli rol oynuyor Balığı dinç tüketmenin püf noktalarını sizler için sıraladık
16
Hem protein deposu olması ayrıca de omega yağ asitleri açısından varlıklı oluşuyla balık sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden birini oluşturuyor Yapısındaki faydalı vitamin ve minerallerin yanına dürüst pişirme yöntemi de balığın lezzetini ve sağlığını tüketimini etkiliyor İşte balığı sağlıklı tüketmenin püf noktaları
Balık satın alırken balığın taze olup olmadığına dikkat etmelisiniz Balık alırken balığın pullarının canlı ve dökülmemiş olması gerekiyor Ayrıca balığın göz kısmının da dışa doğru kıvrımlı ve canlı olması önemli
26
Balıkların solungaçlarını yoklama ederek de balığın taze olup olmadığını anlayabilirsiniz Keza balığın üstünde deniz kokusu olması da balığın taze olduğunun göstergesidirBalık üzerine elinizle bastırdığınızda baştan eski haline geliyorsa taze demektir
Balık alırken demir yönünden zengin türleri alarak sağlıklı beslenebilirsiniz Ançuez gibi balıklar yüksek demir içermeleri ile seçim edilebilir Kalsiyum ve D vitamini yönünden zengin sardalya, levrek, morino ve turna gibi türleri de sofranızdan yetkisiz etmeyinOmega 3 yağ asitleri açısından zengin olan balıkları tüketerek sağlıklı beslenebilirsiniz Somon, uskumru, sardalya ve lüfer gibi balıklar en yüksek Omega 3 içeren çeşitlerin başında geliyor
36
Pişirme sırasında balığın üzerine limon sıkmak balıkta var olan toksin maddelerin yok olmasını sağlarken bununla birlikte yemeğinize tat de katıyor
Bayat balıkta yer alan histamin maddesi yoğurt ile birleşince toksik etki yaratıyor ve zehirlenme ihtimalini artırıyor Balık tazeyse balığın yanına yoğurt ya da süt grubuna dahil ürünler tüketmenin bir zararı yok
46
Saçları ve cildi besleyen balık, bununla birlikte kas ve kemik gelişiminde de manâlı rol oynuyor Balığı sağlıklı tüketmenin püf noktalarını sizler için sıraladık
Hem protein deposu olması ayrıca de omega yağ asitleri açısından varlıklı oluşuyla balık sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden birini oluşturuyor Yapısındaki yardımsever vitamin ve minerallerin yanına dürüst pişirme yöntemi de balığın lezzetini ve sağlığını tüketimini etkiliyor İşte balığı dinç tüketmenin püf noktaları
Balık satın alırken balığın taze olup olmadığına dikkat etmelisiniz Balık alırken balığın pullarının canlı ve dökülmemiş olması gerekiyor Hem balığın göz kısmının da dışa doğru kıvrımlı ve canlı olması önemli
Balıkların solungaçlarını teftiş ederek de balığın taze olup olmadığını anlayabilirsiniz Keza balığın üstünde deniz kokusu olması da balığın taze olduğunun göstergesidirBalık üzerine elinizle bastırdığınızda her yerde eski haline geliyorsa taze demektir
Balık alırken demir yönünden zengin türleri alarak dinç beslenebilirsiniz Hamsi gibi balıklar yüksek demir içermeleri ile tercih edilebilir Kalsiyum ve D vitamini yönünden zengin sardalya, levrek, morino ve turna gibi türleri de sofranızdan eksik etmeyinOmega 3 yağ asitleri açısından zengin olan balıkları tüketerek sağlıklı beslenebilirsiniz Somon, uskumru, sardalya ve lüfer gibi balıklar en yüksek Omega 3 içeren çeşitlerin başında geliyor
Pişirme esnasında balığın üzerine limon basmak balıkta var olan toksin maddelerin değil olmasını sağlarken bununla birlikte yemeğinize tat de katıyor
Bayat balıkta yer alan histamin maddesi yoğurt ile birleşince toksik tesir yaratıyor ve zehirlenme ihtimalini artırıyor Balık tazeyse balığın yanına yoğurt veya süt grubuna dahil ürünler tüketmenin bir zararı yok
Saçları ve cildi besleyen balık, aynı zamanda kas ve kemik gelişiminde de önemli rol oynuyor Balığı dinç tüketmenin püf noktalarını sizler için sıraladık
16
Hem protein deposu olması ayrıca de omega yağ asitleri açısından varlıklı oluşuyla balık sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden birini oluşturuyor Yapısındaki faydalı vitamin ve minerallerin yanına dürüst pişirme yöntemi de balığın lezzetini ve sağlığını tüketimini etkiliyor İşte balığı sağlıklı tüketmenin püf noktaları
Balık satın alırken balığın taze olup olmadığına dikkat etmelisiniz Balık alırken balığın pullarının canlı ve dökülmemiş olması gerekiyor Ayrıca balığın göz kısmının da dışa doğru kıvrımlı ve canlı olması önemli
26
Balıkların solungaçlarını yoklama ederek de balığın taze olup olmadığını anlayabilirsiniz Keza balığın üstünde deniz kokusu olması da balığın taze olduğunun göstergesidirBalık üzerine elinizle bastırdığınızda baştan eski haline geliyorsa taze demektir
Balık alırken demir yönünden zengin türleri alarak sağlıklı beslenebilirsiniz Ançuez gibi balıklar yüksek demir içermeleri ile seçim edilebilir Kalsiyum ve D vitamini yönünden zengin sardalya, levrek, morino ve turna gibi türleri de sofranızdan yetkisiz etmeyinOmega 3 yağ asitleri açısından zengin olan balıkları tüketerek sağlıklı beslenebilirsiniz Somon, uskumru, sardalya ve lüfer gibi balıklar en yüksek Omega 3 içeren çeşitlerin başında geliyor
36
Pişirme sırasında balığın üzerine limon sıkmak balıkta var olan toksin maddelerin yok olmasını sağlarken bununla birlikte yemeğinize tat de katıyor
Bayat balıkta yer alan histamin maddesi yoğurt ile birleşince toksik etki yaratıyor ve zehirlenme ihtimalini artırıyor Balık tazeyse balığın yanına yoğurt ya da süt grubuna dahil ürünler tüketmenin bir zararı yok
46
Saçları ve cildi besleyen balık, bununla birlikte kas ve kemik gelişiminde de manâlı rol oynuyor Balığı sağlıklı tüketmenin püf noktalarını sizler için sıraladık
Hem protein deposu olması ayrıca de omega yağ asitleri açısından varlıklı oluşuyla balık sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden birini oluşturuyor Yapısındaki yardımsever vitamin ve minerallerin yanına dürüst pişirme yöntemi de balığın lezzetini ve sağlığını tüketimini etkiliyor İşte balığı dinç tüketmenin püf noktaları
Balık satın alırken balığın taze olup olmadığına dikkat etmelisiniz Balık alırken balığın pullarının canlı ve dökülmemiş olması gerekiyor Hem balığın göz kısmının da dışa doğru kıvrımlı ve canlı olması önemli
Balıkların solungaçlarını teftiş ederek de balığın taze olup olmadığını anlayabilirsiniz Keza balığın üstünde deniz kokusu olması da balığın taze olduğunun göstergesidirBalık üzerine elinizle bastırdığınızda her yerde eski haline geliyorsa taze demektir
Balık alırken demir yönünden zengin türleri alarak dinç beslenebilirsiniz Hamsi gibi balıklar yüksek demir içermeleri ile tercih edilebilir Kalsiyum ve D vitamini yönünden zengin sardalya, levrek, morino ve turna gibi türleri de sofranızdan eksik etmeyinOmega 3 yağ asitleri açısından zengin olan balıkları tüketerek sağlıklı beslenebilirsiniz Somon, uskumru, sardalya ve lüfer gibi balıklar en yüksek Omega 3 içeren çeşitlerin başında geliyor
Pişirme esnasında balığın üzerine limon basmak balıkta var olan toksin maddelerin değil olmasını sağlarken bununla birlikte yemeğinize tat de katıyor
Bayat balıkta yer alan histamin maddesi yoğurt ile birleşince toksik tesir yaratıyor ve zehirlenme ihtimalini artırıyor Balık tazeyse balığın yanına yoğurt veya süt grubuna dahil ürünler tüketmenin bir zararı yok