Balık Turşusu Tarifi
Balık Turşusu Nasıl Yapılır
Balık Turşusu Malzemeleri:
1 kg balık (kolyoz, kefal, lufer, hamsi, kılıc gibi)
67 diş sarmısak
12 diş karanfil
1015 adet tane karabiber
78 adet defne ve limon yaprağı
3 adet sulu limon
1 corba kaşığı tuz
Yeterince su
imagesbaliktursusutarifiresimli5ad3f191b9ea4
Balık Turşusunun Hazırlanışı:
Kolyoz, kefal, lufer, hamsi, kılıc gibi balıklardan yapılır Once balıklar temizlenip filetosunu cıkarılır Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gun tuzlanmış balıklar bir tepsi icinde bekletilir Ertesi gun tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır
Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir Birkac adet tane karabiber serpiştiriniz 12 diş karanfil koyup uzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, centilmiş sarmısakları koyunuz Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 corba kaşığı tuz koyarak eritiniz
İcine 3 adet limon suyu sıkınız Hazırladığınız bu suyu balıkların uzerine dokup bir ağırlıkla bastırınız Bu balık turşusu 23 gun icinde ikrama hazır olur Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur
alıntı
Balık Turşusu Nasıl Yapılır
Balık Turşusu Malzemeleri:
1 kg balık (kolyoz, kefal, lufer, hamsi, kılıc gibi)
67 diş sarmısak
12 diş karanfil
1015 adet tane karabiber
78 adet defne ve limon yaprağı
3 adet sulu limon
1 corba kaşığı tuz
Yeterince su
imagesbaliktursusutarifiresimli5ad3f191b9ea4
Balık Turşusunun Hazırlanışı:
Kolyoz, kefal, lufer, hamsi, kılıc gibi balıklardan yapılır Once balıklar temizlenip filetosunu cıkarılır Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gun tuzlanmış balıklar bir tepsi icinde bekletilir Ertesi gun tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır
Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir Birkac adet tane karabiber serpiştiriniz 12 diş karanfil koyup uzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, centilmiş sarmısakları koyunuz Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 corba kaşığı tuz koyarak eritiniz
İcine 3 adet limon suyu sıkınız Hazırladığınız bu suyu balıkların uzerine dokup bir ağırlıkla bastırınız Bu balık turşusu 23 gun icinde ikrama hazır olur Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur
alıntı