Balık Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo balık (sadece et olucak şekilde temizlenmiş)
- 2 orta boy soğan(halka halka doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 büyük patates(ince, yuvarlak kesilmiş)
- 2 küçük havuç(ince ince kesilmiş)
- İnce ince dilimlenmiş limon
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı salça
- Su
- Tuz
Balık Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle balıklarımızı güzelce sadece eti olucak şekilde temizliyoruz.
- Halka halka kestiğimiz soğanları tenceremizin en anıtına diziyoruz.
- Soğanların üzerine sıvı yağı döküp patatesleri, havuçları ve en üste balık gelicek şekilde diziyoruz.
- Balıkların üzerine limon dilimlerini diziyoruz ve yarım limon suyu sıkıyoruz.
- Ayrı bir kapta salça, su ve tuzu iyice karıştırıp tenceremize ekliyoruz. (su balıkların hizasında olmalı. )
- Kısık ateşte patates ve havuçlar pişene kadar pişiriyoruz.