Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balıkesir Mantısı

Balıkesir Mantısı
0
25

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
balikesir-mantisi.jpg

Balıkesir Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 büyük kesim tavuk göğüs eti
  • 1 paket fırınlanmış boş mantı (çorum mantısı)
Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı toz nane
Üzeri için:
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çimdik tuz

Balıkesir Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Nohutlar akşamdan ıslatılır.
  2. Sabah süzülür, ılık su ve bir çimdik kimyon eklenip nohutlar güzelce yumuşayana kadar pişirilir.
  3. İçine tavuk eklenir. Pişirmeye devam edilir.
  4. Tavuklar piştiğinde altı kapatılır.
  5. 2 çatal yardımıyla didiklenir.
  6. Ocağın altı açılır. Yüksek ateşe alınır.
  7. Dilediğiniz ölçüde tuz ek edilir. Kaynamaya bırakılır.
  8. Kaynayınca içine boş mantılar atılır.
  9. Suyunu hafif çekene kadar ocakta tutulur. Altı kapatılır.
  10. 15 -20 dk demlenmeye bırakılır.
  11. Daha sonra servis tabağına alınır.
  12. Üzerine yoğurt eklenir( hafif suyla ezilir. )
  13. Tereyağ kızdırılır baharatlandırılır.
  14. En üstüne hazırladığımız sos gezdirilir.
Afiyet olsun!.

Balıkesir Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt