Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balın faydaları

Balın faydaları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Bal ve balın yararları
BAL
Bir bitki olmamakla birlikte, bütün bir şifa kaynağı ve doğal bir hap olan Bal, arılar kadar çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan özlerden üretim edilen çok yararlı bir besindir Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık adamakıllı toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır Bal üretimi koskocoman bir mücadele gerektirir 450 gramlık saf balı elde yapabilmek için neredeyse 17000 balarısının 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi gereklidir

Balın Faydaları
Bal bir enerji kaynağıdır Besleyici değeri çok yüksek olan Bal, kansızlar için kan deposudur Vücuda ve gözlere güç verir Boğaz ağrılarına ve iltihaplara şifadır İdrar söktürücüdür Mide ve bağırsaklardaki yaralara ve karın ağrısına iyi gelir Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır Yürek çarpıntısı ve yüksek tansiyona karşısında faydalıdır Kanı temizler, kan dolaşımını düzenler Damar sertliğine karşısında yararlı olur Soğuk algınlığına şifadır Ballı süt bağırsak parazitlerini düşürmekte yararlıdır Bala tuzlu katılıp yenirse balgam söktürür Bal, Sarılığa iyi kazanç Yaraların iyileşmesini hızlandırır Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır

Bal Nasıl Tüketilir ve Kullanılır?
Sindirime gerek kalmadan yelken direği kana karışır Özellikle ılık su ile şerbet yapılıp içilirse birkaç dakikada kana karışıp vücuda enerji verir Bal yenebileceği gibi cilde ve yaralara da sürülebilir Şerbeti ile gargara yapılırsa boğazları rahatlatır Dere ve süt gibi içeceklerde şifalı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir

Dikkat
Bebeklere 1 yaşına dek bal yedirilmemesi öğüt edilmektedir *
 
858,506Konular
983,056Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt