iltasyazilim
FD Üye
Bal ve balın yararları
BAL
Bir bitki olmamakla birlikte, bütün bir şifa kaynağı ve doğal bir hap olan Bal, arılar kadar çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan özlerden üretim edilen çok yararlı bir besindir Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık adamakıllı toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır Bal üretimi koskocoman bir mücadele gerektirir 450 gramlık saf balı elde yapabilmek için neredeyse 17000 balarısının 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi gereklidir
Balın Faydaları
Bal bir enerji kaynağıdır Besleyici değeri çok yüksek olan Bal, kansızlar için kan deposudur Vücuda ve gözlere güç verir Boğaz ağrılarına ve iltihaplara şifadır İdrar söktürücüdür Mide ve bağırsaklardaki yaralara ve karın ağrısına iyi gelir Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır Yürek çarpıntısı ve yüksek tansiyona karşısında faydalıdır Kanı temizler, kan dolaşımını düzenler Damar sertliğine karşısında yararlı olur Soğuk algınlığına şifadır Ballı süt bağırsak parazitlerini düşürmekte yararlıdır Bala tuzlu katılıp yenirse balgam söktürür Bal, Sarılığa iyi kazanç Yaraların iyileşmesini hızlandırır Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır
Bal Nasıl Tüketilir ve Kullanılır?
Sindirime gerek kalmadan yelken direği kana karışır Özellikle ılık su ile şerbet yapılıp içilirse birkaç dakikada kana karışıp vücuda enerji verir Bal yenebileceği gibi cilde ve yaralara da sürülebilir Şerbeti ile gargara yapılırsa boğazları rahatlatır Dere ve süt gibi içeceklerde şifalı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir
Dikkat
Bebeklere 1 yaşına dek bal yedirilmemesi öğüt edilmektedir *
BAL
Bir bitki olmamakla birlikte, bütün bir şifa kaynağı ve doğal bir hap olan Bal, arılar kadar çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan özlerden üretim edilen çok yararlı bir besindir Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık adamakıllı toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır Bal üretimi koskocoman bir mücadele gerektirir 450 gramlık saf balı elde yapabilmek için neredeyse 17000 balarısının 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi gereklidir
Balın Faydaları
Bal bir enerji kaynağıdır Besleyici değeri çok yüksek olan Bal, kansızlar için kan deposudur Vücuda ve gözlere güç verir Boğaz ağrılarına ve iltihaplara şifadır İdrar söktürücüdür Mide ve bağırsaklardaki yaralara ve karın ağrısına iyi gelir Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır Yürek çarpıntısı ve yüksek tansiyona karşısında faydalıdır Kanı temizler, kan dolaşımını düzenler Damar sertliğine karşısında yararlı olur Soğuk algınlığına şifadır Ballı süt bağırsak parazitlerini düşürmekte yararlıdır Bala tuzlu katılıp yenirse balgam söktürür Bal, Sarılığa iyi kazanç Yaraların iyileşmesini hızlandırır Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır
Bal Nasıl Tüketilir ve Kullanılır?
Sindirime gerek kalmadan yelken direği kana karışır Özellikle ılık su ile şerbet yapılıp içilirse birkaç dakikada kana karışıp vücuda enerji verir Bal yenebileceği gibi cilde ve yaralara da sürülebilir Şerbeti ile gargara yapılırsa boğazları rahatlatır Dere ve süt gibi içeceklerde şifalı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir
Dikkat
Bebeklere 1 yaşına dek bal yedirilmemesi öğüt edilmektedir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.