Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balkabağı Böreği

Balkabağı Böreği
0
118

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Balkabağı Böreği Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için
  • 500 gram un (5 su bardağı)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İçi için
  • Rendelenmiş 1 kg balkabağı
  • 3 su bardağı şeker (Az şekerli sevenler şekeri daha az kullanabilir. bu formda baya tatlı oluyor)
  • Yarım su bardağı süt

Balkabağı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için,Yoğurma kabına un, tuz alınır ve yavaşça su eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  2. Üzeri kapatılıp 10-15 dk dinlendirilir.
  3. Sonra 3 bezeye ayrılır.
  4. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır.
  5. Arasına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir.
  6. En üstteki hamura da sıvı yağ süreceğiz.
  7. Hamurların üzeri kapatılır (ben derin büyük bir kase ile kapattım) ve yarım saat dinlendirilir. Bu sırada içimizi hazırlayalım.
  8. İçi için,Rendelenmiş kabak, toz şeker ve süt bir kaba alınır ve yeterlice harmanlanır. Bu halde çiğ olarak kenara alınır.
  9. Dinlenen hamurlar tek tek elle çekilerek olabildiğince ince açılır.
  10. Yarısının en diş kısmına yarım ay biçiminde iç gereç konur ve rulo formunda sarılır.
  11. Tepsiye gül formunda dizilir. Her hamur için birebir süreç yapılır. İç malzemeyi eşit biçimde bölmeyi unutmayın :)
  12. Yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizildikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Her fırına nazaran derece farklı ayarlanabilir. Afiyet olsun ????Rendelenmiş 1 kg balkabağı (kalan balkabağını tatlı olarak değerlendirebilirsiniz yahut rendeleyip buzlukta poşetlenmis biçimde saklayabilirsiniz)
Balkabağı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) İçi için; 4 haşlanmış patates1 adet soğan1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı tozbiber5 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Çıtır Çıtır Konut Açması Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 6 su bardağı un2 su bardağı su3 yemek kaşığı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz Yufkalara sürmek için; 2 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 8 adet orta uzunluk patates3 -4adet orta uzunluk kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Meşhur Ankara Ay Böreği (Tel Tel Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler Hamur için: 4 su bardağı un1.5 çay kaşığı mayaYarım tatlı kaşığı tuz1 su bardağı su (su denetimli eklenecek) İç harcı : 350 gram kıyma2 tane orta uzunluk soğanTuzKarabiber Hamur içini yağlamak için: 150- 200 gram eritilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta1 su bardağından biraz az su1 su bardağından biraz az sütYarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı sirkeTuzUn İç harcı için; 1 su bardağı şeker3 dilim balkabağı Dilerseniz öbür harç yapabilirsiniz Hamur ortasına; 150 gram erimiş margarin yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Dızmana (Göçmen Böreği) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı zeytinyağı1 paket kuru maya4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz Üzerinin sosu için; 5 yemek kaşığı kaymak5 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta1 su bardağı süt (kıvamına nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt