Balkabağı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
- 500 gram un (5 su bardağı)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
- Rendelenmiş 1 kg balkabağı
- 3 su bardağı şeker (Az şekerli sevenler şekeri daha az kullanabilir. bu formda baya tatlı oluyor)
- Yarım su bardağı süt
Balkabağı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için,Yoğurma kabına un, tuz alınır ve yavaşça su eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Üzeri kapatılıp 10-15 dk dinlendirilir.
- Sonra 3 bezeye ayrılır.
- Bezeler tabak büyüklüğünde açılır.
- Arasına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir.
- En üstteki hamura da sıvı yağ süreceğiz.
- Hamurların üzeri kapatılır (ben derin büyük bir kase ile kapattım) ve yarım saat dinlendirilir. Bu sırada içimizi hazırlayalım.
- İçi için,Rendelenmiş kabak, toz şeker ve süt bir kaba alınır ve yeterlice harmanlanır. Bu halde çiğ olarak kenara alınır.
- Dinlenen hamurlar tek tek elle çekilerek olabildiğince ince açılır.
- Yarısının en diş kısmına yarım ay biçiminde iç gereç konur ve rulo formunda sarılır.
- Tepsiye gül formunda dizilir. Her hamur için birebir süreç yapılır. İç malzemeyi eşit biçimde bölmeyi unutmayın
- Yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizildikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Her fırına nazaran derece farklı ayarlanabilir. Afiyet olsun ????Rendelenmiş 1 kg balkabağı (kalan balkabağını tatlı olarak değerlendirebilirsiniz yahut rendeleyip buzlukta poşetlenmis biçimde saklayabilirsiniz)