Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı

Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
balkabagi-canaginda-etli-balkabagi.jpg

Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet midi boy balkabağı
  • 500 gram kuzu sac kavurmalık et
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yıkanmış balkabaklarımızın üstünü kapak şeklinde kesiyoruz.
  2. Kestiğimiz kapak parçalarını atmıyoruz.
  3. Kesilmiş balkabaklarının çekirdekli iç kısımlarını kaşık yardımı ile temizliyoruz.
  4. Alt kısımlarını da tepside düz durabilmeleri için çok ince kesiyoruz.
  5. Fırın tepsisine dizip, üzerlerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
  6. Sonra da tuz ve karabiber serpip, 200 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
  7. Fırınınızın durumuna göre kontrollü pişirip, balkabakların etli kısımlarına dokunup veya bir tatlı kaşığının tersi ile dokunarak yumuşaklığından piştiğini anlayabilirsiniz.
  8. Balkabakları fırında pişerken iç harcımızı hazırlıyoruz.
  9. Kapak şeklinde kesilen parçaları soyup küp küp doğruyoruz.
  10. Tenceremizi ocağa koyup ısındıktan sonra sac kavurmalık etlerimizi tencereye atıyoruz.
  11. Etlerimiz suyunu çektikten sonra, biraz zeytinyağı ekleyip, doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı ekliyoruz.
  12. Onlar da biraz kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip biraz karıştırıyoruz.
  13. En son doğranmış balkabaklarımızı ve üzerine 1,5 çay bardağı kadar ılık su da ekledikten sonra karıştırıp, tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
  14. Balkabaklarının pişme süresi, orta ateşte yaklaşık 10 dakikadır.
  15. Balkabaklarını eklemeden önce etinizi bu süreyi dikkate alarak pişirmenizde önem var. Yoksa balkabakları lapalaşabilir.
  16. Fırında pişen balkabağı çanaklarını fırından çıkarıyoruz.
  17. İçine ekleyeceğimiz etli balkabaklarımızı da piştikten sonra ilk sıcaklığının geçmesi ile bekletiyoruz.
  18. Yemeğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra balkabağı çanaklarımıza, etli balkabağı soteyi ekliyoruz.
  19. Arzuya göre üzerine biraz zeytinyağı ve doğranmış maydanoz döküp, servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Balkabağı Çanağında Etli Balkabağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,206Mesajlar
30,130Kullanıcılar
rüGarSon üye
Üst Alt