Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı

Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı
0
26

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
balkabagi-soslu-tel-sehriyeli-tatli.jpg

Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram balkabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tel şehriye

Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Hafif olduğu için sütlü tatlı sevenlerin favorisi olacak bir tatlı, kesinlikle denemelisiniz,.
  1. Önce kabaklarımızı parça parça doğrayıp bir tencereye alalım.
  2. Üzerine şu, şeker, çubuk tarçın ve limon suyunu koyup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Tel şehriyeyi sıvı yağ ile iyice kavuralım.
  4. Muhallebisi için süt, şeker,un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  5. Pişince ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştıralım.
  6. Daha sonra kavrulmuş tel şehriyemizi ilave edip muhallebimizi iyice karıştıralım ve bir borcama ya da kalıba döküp iyice yayalım.
  7. İyice yumuşayan kabaklarımızı ocaktan alıp çubuk tarçını içinden çıkaralım ve üzerine bir yemek kaşığı nişasta ilave edip, blenderdan geçirelim ve tekrar ocağa alıp bir iki taşım kaynatalım.
  8. Daha sonra muhallebimizin üzerine döküp buzdolabında dinlendirelim, birgün dinlenirse tatlımız daha güzel olacaktı.
Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt