
Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram balkabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tel şehriye
Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hafif olduğu için sütlü tatlı sevenlerin favorisi olacak bir tatlı, kesinlikle denemelisiniz,.
- Önce kabaklarımızı parça parça doğrayıp bir tencereye alalım.
- Üzerine şu, şeker, çubuk tarçın ve limon suyunu koyup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tel şehriyeyi sıvı yağ ile iyice kavuralım.
- Muhallebisi için süt, şeker,un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Pişince ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra kavrulmuş tel şehriyemizi ilave edip muhallebimizi iyice karıştıralım ve bir borcama ya da kalıba döküp iyice yayalım.
- İyice yumuşayan kabaklarımızı ocaktan alıp çubuk tarçını içinden çıkaralım ve üzerine bir yemek kaşığı nişasta ilave edip, blenderdan geçirelim ve tekrar ocağa alıp bir iki taşım kaynatalım.
- Daha sonra muhallebimizin üzerine döküp buzdolabında dinlendirelim, birgün dinlenirse tatlımız daha güzel olacaktı.