Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
balkabagi-tatlisi-1.jpg

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kabak
  • 6 su bardağı şeker
  • 4 adet karanfil
  • 1 su bardağı su

Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabaklarımızı temizleyip dilimliyoruz ve güzelce yıkayıp suyunu sürdürüyoruz.
  2. Suyu süzülen kabakları bir tencereye alıp üzerine şekerini suyunu ve karanfilini koyup tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynayan kabaklarımızın altını kısıp tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat bu şekilde kaynatıyoruz.
  4. Kabaklar kaynadıktan sonra tencerenin kapağını açıp tencerenin altını orta ateşe getirip yarım saat kadar da bu şekilde pişiriyoruz.
  5. Yumuşamış ve suyunu çekmiş kabaklarımızın altını kapatıyoruz. (suyunu tamamen çekmeyecek tencerenin dibinde biraz şu kalmalı. ).
  6. Kabakların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra borcama diziyoruz. Bir gece bu şekilde borcamın ağzını streçleyip bekletiyoruz.
  7. Sonrasında üstü hafif kızarana kadar 250°ç de fırınlıyoruz.
  8. Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????.
Balkabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt