Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kabak
- 6 su bardağı şeker
- 4 adet karanfil
- 1 su bardağı su
Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklarımızı temizleyip dilimliyoruz ve güzelce yıkayıp suyunu sürdürüyoruz.
- Suyu süzülen kabakları bir tencereye alıp üzerine şekerini suyunu ve karanfilini koyup tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan kabaklarımızın altını kısıp tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat bu şekilde kaynatıyoruz.
- Kabaklar kaynadıktan sonra tencerenin kapağını açıp tencerenin altını orta ateşe getirip yarım saat kadar da bu şekilde pişiriyoruz.
- Yumuşamış ve suyunu çekmiş kabaklarımızın altını kapatıyoruz. (suyunu tamamen çekmeyecek tencerenin dibinde biraz şu kalmalı. ).
- Kabakların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra borcama diziyoruz. Bir gece bu şekilde borcamın ağzını streçleyip bekletiyoruz.
- Sonrasında üstü hafif kızarana kadar 250°ç de fırınlıyoruz.
- Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????.