Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 kg bal kabağı
- 600 gram toz şeker
- 10-12 adet karanfil
Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Balkabağımızı soyup, temizliyoruz.
- Balkabaklarımızı istenilen büyüklükte doğruyoruz, çok küçük olursa çabuk erir ve tencereden alması zorlaşabilir.
- Geniş bir tencereye, doğranmış balkabaklarımızın, kabuklarını soyduğumuz tarafı tencerenin tabanına gelecek biçimde dizilir.
- İç kısmı çabuk piştiği için bu formda dizerseniz eşit halde pişecektir her yeri.
- Üzeri toz şekeri ile örtülür. (akşamdan şekere yatırırsanız bu halde, hiç su eklemenize gerek kalmayacaktır, kabak kendi suyunu salacaktır, daha lezzetli olacaktır. Şayet akşamdan bekletmeyip çabucak pişirmek istiyorsanız da bir çay bardağı su yetecektir).
- Akşamdan şekere yatırmış olduğumuz kabağı sabah, ocağın en küçük gözüne alınır.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte pişirilmeye devam edilir.
- Kaynayınca karanfillerimizi de tencereye atıyoruz.
- Yaklaşık 1 saatte pişecektir. Soğuyana kadar dinlenmeye alabilirsiniz, soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .