Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı
0
20

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
balkabagi-tatlisi.jpg

Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kilo balkabağı
  • 3,5 su bardağı şeker (az şekerli sevenler azaltabilir)
Üzeri için;
  • Tahin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Balkabağını ince ince dilimleyin.
  2. Çekirdeklerini çıkarın.
  3. Dış kabuğunu güzelce soyun.
  4. Sonra güzelce yıkayın.
  5. İstediğiniz boyutta dilimleyebilirsiniz.
  6. Geniş bir tencereye alın.
  7. Üzerine şekeri dökün. Sonra kapağını kapatın.
  8. Şeker eriyip kabak suyunu salana kadar bekletin.
  9. Daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana ve hafif suyunu çekene kadar pişirin.
  10. Kabakların suyunu çekmesi için evvel bi 15 dakika kadar kapağı kapalı akabinde kapak açık formda pişirin.
  11. Ortada bir yumuşaklığını denetim edin.
  12. Kendi suyu ile pişince çok daha lezzetli oluyor.
  13. İster bir gece bekletin sabah pişirin ister birebir gün içerisinde bu biçimde yapıp pişirin.
  14. Pişen ve soğuyan kabakları servis tabağına alın.
  15. Üzerine evvel bol tahin akabinde bir su bardağı cevizi dökün.
Bu tanımımı denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Afiyet olsun ????.

Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt