Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kesilmiş ve temizlenmiş balkabağı
- 3,5 su bardağı şeker
- Süslemek için; hindistan cevizi
Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kesilmiş, temizlenmiş balkabaklarını istediğiniz şekilde kesip küçültün.
- Bir tencereye balkabaklarını dizin ve üzerine 3,5 su bardağı toz şeker ilave edin. (tatlı oluyor daha az tatlı seviyorsanız şekeri azaltın).
- Bir gece dışarda ağzı kapalı bekletin.
- Ertesi gün balkabakları suyunu salmış olacak hiç su eklemeden ocağa alın ve kaynayınca orta ateşte pişirin.
- Arada pişmiş mi diye kontrol edin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Şerbetinden çıkarın ve üzerine hindistan cevizi serpiştirin.
Balkabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı