Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabağı Topları

Balkabağı Topları
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
balkabagi-toplari.jpg

Balkabağı Topları Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg balkabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağına yakın hindistan cevizi tozu

Balkabağı Topları Tanımı Yapılışı

  1. Balkabağı doğranıp tencereye alınır.
  2. Üzerine toz şeker ve su dökülür ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişmeye bırakılır.
  3. Balkabağı büsbütün yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Pişen balkabağının suyu süzülür ve ezilir.
  5. İçersine rondodan geçirilmiş petibör ve ceviz eklenir.
  6. Kaşıkla yeterlice karıştırılır.
  7. Karışımdan minik modüller alınıp yuvarlanır.
  8. Yayvan bir tabağa hindistan cevizi tozu koyulur ve içersine balkabağı topları eklenir.
  9. Her yeri hindistan cevizine kaplanınca servis tabağına alınır.
  10. İsteğe nazaran dolapta dinlendirilip yahut çabucak tüketilebilir.
Afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,873Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt