Balkabağı Topları Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg balkabağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağına yakın hindistan cevizi tozu
Balkabağı Topları Tanımı Yapılışı
- Balkabağı doğranıp tencereye alınır.
- Üzerine toz şeker ve su dökülür ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişmeye bırakılır.
- Balkabağı büsbütün yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen balkabağının suyu süzülür ve ezilir.
- İçersine rondodan geçirilmiş petibör ve ceviz eklenir.
- Kaşıkla yeterlice karıştırılır.
- Karışımdan minik modüller alınıp yuvarlanır.
- Yayvan bir tabağa hindistan cevizi tozu koyulur ve içersine balkabağı topları eklenir.
- Her yeri hindistan cevizine kaplanınca servis tabağına alınır.
- İsteğe nazaran dolapta dinlendirilip yahut çabucak tüketilebilir.