
Balkabağı Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram balkabağı
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1.5 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz
- Hindistan cevizi
Balkabağı Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balkabağını soyup iri parçalara bölelim.
- Uygun bir tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu ekleyelim.
- Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Kabaklar fazla sulanmışsa suyunu süzüp bir kaba alalım. Patates ezici ile ezelim.
- Biraz soğuduktan sonra bisküvileri kırarak ekleyelim. Cevizi de ekleyip yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım.
- Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.Afiyet olsun.Not: sorularınız için @mutfagimdansesler_.