Balkabağı Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Bir tabak kadar doğranmış balkabağı (buzluğa koymuştum 2 parça)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet pırasa
- 4 diş sarımsak
- 4 kesim kadar karnabahar
- 2 yemek kaşığı z.yağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kendi buharında pişsin su gerekmiyor
Balkabağı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağı alın.
- Kabağınızı söğüş olarak doğrayın esasen içerisinde eziliyor.
- Soğanı ekleyip kavurun ,ardından pırasa ,karnabahar ve sarımsağı ekleyin.
- Sotelenen sebzelere tuz ve baharatını ekleyin.
- Kendi buharında pişsin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edin.Yoğurdum yoktu kullanmadım ancak çok yakışır ve nitekim farklı bi lezzet oldu.