iltasyazilim
FD Üye
Balkabağı Yararları Baklabağı Nelere İyi Kazanç Balkabağı Şifaları
balkabağının faydaları 1800 sene önce yaşamış olan Bergamalı ünlü doktor Galen ve 800 sene önce yaşamış olan Buharalı meşhur Türk hekimi İbni Sina, balkabağının şifa veren özelliklerini kitaplarında öyle fazla kere anlatmışlardı
İbni Sina bu doğaüstü sebzeyi özellikle kanser hastalarına önermiştir
Balkabağının en kayda değer özelliği; fazla yüksek miktarlarda beta karoten içermesidir Karoten, cildimizi ve ağzımızdan anüse değin bütün karoser boşluklarını döşeyen yüzey dokunun kendini yenilemesi, onarması için zorunlu bir vitamindir
Dinç bir bağışıklık sistemine sahip elde etmek için de beta karoten gereklidir Çünkü bağışıklık sistemimiz bizi hem mikrobik hastalıklardan hem de kanserden koruyan en kayda değer savunma sistemidir
Turuncu renkli bu sebze mineral bakımından da epeyce zengindir Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler
BALKABAĞI KANDAKİ YAĞ ORANINI DÜŞÜRÜR
Balkabağı, tanıdık en güçlü antioksidanların bir çoğunu bir arada içermektedir
Daha önce de bahsettiğimiz gibi, antioksidanlar vücudumuzun ‘paslanmasını ’ önleyici maddelerdir Bir fazla kronik dejeneratif hastalığa, Alzheimer ’a, erken yaşlanmaya ve kansere karşısında koruyucudur
İçeriğindeki yüksek doz beta karotene ast görme keskinliğini artırıcı etkisinin, Alzheimer ’dan koruyucu etkileri ile birleşmesi bu sebzeyi bilgisayar başında uzun süre çalışanlar için de bir kurtarıcı haline getiriyor Keza göz, hem de beyin sağlığı için bir besindir
Şeker içermesine rağmen kalorisi çok yüksek yok, ılımlı miktarda şeker hastaları bile tüketebilir
oldukça çok lif içermektedir, içerdiği nebati lifler gıdalar ile alınan toksinleri, zararlı yağların bir kısmını sünger gibi emer ve kolesterolün, kandaki zararlı yağ oranının düşmesine takviye eder
Bu lifler bağırsaklarda su çekip kitle etkisiyle bağırsak hareketlerini artırırlar
Keza bu etkisi hem de toksin emici etkisiyle balkabağı mide ve bağırsak kanserlerine aleyhinde koruyucu kalkan oluşturur Bol lif taşıyan sebze ve meyvelerin uyumlu tüketilmesinin kilo kontrolünde de önemi büyüktür Kabızlık ve basur sorunu olanlar için de mükemmel bir sebzedir
Bu harika sebzeyi, çorba, tatlı, pasta, kek, muhallebi ve reçel olarak tüketebilirsiniz *
balkabağının faydaları 1800 sene önce yaşamış olan Bergamalı ünlü doktor Galen ve 800 sene önce yaşamış olan Buharalı meşhur Türk hekimi İbni Sina, balkabağının şifa veren özelliklerini kitaplarında öyle fazla kere anlatmışlardı
İbni Sina bu doğaüstü sebzeyi özellikle kanser hastalarına önermiştir
Balkabağının en kayda değer özelliği; fazla yüksek miktarlarda beta karoten içermesidir Karoten, cildimizi ve ağzımızdan anüse değin bütün karoser boşluklarını döşeyen yüzey dokunun kendini yenilemesi, onarması için zorunlu bir vitamindir
Dinç bir bağışıklık sistemine sahip elde etmek için de beta karoten gereklidir Çünkü bağışıklık sistemimiz bizi hem mikrobik hastalıklardan hem de kanserden koruyan en kayda değer savunma sistemidir
Turuncu renkli bu sebze mineral bakımından da epeyce zengindir Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler
BALKABAĞI KANDAKİ YAĞ ORANINI DÜŞÜRÜR
Balkabağı, tanıdık en güçlü antioksidanların bir çoğunu bir arada içermektedir
Daha önce de bahsettiğimiz gibi, antioksidanlar vücudumuzun ‘paslanmasını ’ önleyici maddelerdir Bir fazla kronik dejeneratif hastalığa, Alzheimer ’a, erken yaşlanmaya ve kansere karşısında koruyucudur
İçeriğindeki yüksek doz beta karotene ast görme keskinliğini artırıcı etkisinin, Alzheimer ’dan koruyucu etkileri ile birleşmesi bu sebzeyi bilgisayar başında uzun süre çalışanlar için de bir kurtarıcı haline getiriyor Keza göz, hem de beyin sağlığı için bir besindir
Şeker içermesine rağmen kalorisi çok yüksek yok, ılımlı miktarda şeker hastaları bile tüketebilir
oldukça çok lif içermektedir, içerdiği nebati lifler gıdalar ile alınan toksinleri, zararlı yağların bir kısmını sünger gibi emer ve kolesterolün, kandaki zararlı yağ oranının düşmesine takviye eder
Bu lifler bağırsaklarda su çekip kitle etkisiyle bağırsak hareketlerini artırırlar
Keza bu etkisi hem de toksin emici etkisiyle balkabağı mide ve bağırsak kanserlerine aleyhinde koruyucu kalkan oluşturur Bol lif taşıyan sebze ve meyvelerin uyumlu tüketilmesinin kilo kontrolünde de önemi büyüktür Kabızlık ve basur sorunu olanlar için de mükemmel bir sebzedir
Bu harika sebzeyi, çorba, tatlı, pasta, kek, muhallebi ve reçel olarak tüketebilirsiniz *