Balkabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 dilim bal kabağı
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 3 adet sarımsak
- 1 çay bardağı süt yahut krema tavuk suyu
- veya 2 adet bulyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- 1 litre su
- Sıvı yağ
Balkabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabağı küp küp doğruyoruz patatesi rendeleyip, kabağımıza ekliyoruz. Suyunu ek edip ocağa alıp, kaynatıyoruz.
- Tavada küp küp doğradığımız soğan, havuç ve sarımsak sıra ile soteliyoruz, yumuşayan kabaklarımıza ekliyoruz.
- Tavuk suyunu tuzunu ekliyoruz yumuşayan sebzelerimizi blender dan geçiriyoruz.
- Son olarak zerdeçal, pul biber ekleyip, karıştırıyoruz. Süt yahut kremasını ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun.
Balkabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı