Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabak Çorbası

Balkabak Çorbası
0
16

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
balkabak-corbasi.jpg

Balkabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 3 adet sarımsak
  • 1 çay bardağı süt yahut krema tavuk suyu
  • veya 2 adet bulyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • 1 litre su
  • Sıvı yağ

Balkabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kabağı küp küp doğruyoruz patatesi rendeleyip, kabağımıza ekliyoruz. Suyunu ek edip ocağa alıp, kaynatıyoruz.
  2. Tavada küp küp doğradığımız soğan, havuç ve sarımsak sıra ile soteliyoruz, yumuşayan kabaklarımıza ekliyoruz.
  3. Tavuk suyunu tuzunu ekliyoruz yumuşayan sebzelerimizi blender dan geçiriyoruz.
  4. Son olarak zerdeçal, pul biber ekleyip, karıştırıyoruz. Süt yahut kremasını ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun.
Not: Ben krema kullandım ağır olursa hafif su ile aça bilirsiniz.

Balkabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt