Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabaklı Alman Cheesecake

Balkabaklı Alman Cheesecake
0
33

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
balkabakli-alman-cheesecake.jpg

Balkabaklı Alman Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler


Alt tabanı için;
  • 65 gram oda ısısında tereyağ
  • 1,5 su bardağı un (200 ml bardakla)
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 600 gram labne
  • 4 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 paket krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (250 ml bardakla)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday fark etmez)
  • 2 paket vanilya
Üzeri için;
  • 500 gram balkabağı
  • 1 su bardağı şeker (250 ml bardakla)
  • 1 çay bardağı tahin (150 ml bardakla)
  • 1 çay bardağı süt (150 ml bardakla) (ben tahini açmak için süt kullandım, eğer sizin tahininiz akışkan bir kıvamdaysa daha az süt kullanabilirsiniz amacımız akışkan bir tahin elde etmek)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kase ceviz

Balkabaklı Alman Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Üzeri için; balkabağını küçük parçalara keselim (avuç içi büyüklüğünde ya da yarısı kadar olabilir) ve üzerine şekeri ilave ederek en az 3-4 saat bekletelim.
  2. Orta hararetli ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Pişen kabaklardan 1 kase kadar ayıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Kalan balkabaklarına vanilyaları ekleyelim ve blend edip soğumaya bırakalım.
  5. Tahin, pudra şekeri ve sütü güzelce karıştılarım ve akışkan bir kıvam elde edelim.
  6. Cevizleri orta hararetli ateşte sürekli çevirerek 5-6 dk kavuralım. (dikkat edelim hemen yanabiliyor, bu sebeple başında durup sürekli karıştırmak önemli).
  7. Alt tabanı için;alt tabanı için tüm malzemeleri yaklaşık 5 dk güzelce yoğuralım.
  8. Buzdolabı poşetine koyarak en az 20 dk dolapta dinlendirelim.
  9. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirin ve ister merdane ile açarak istersenizde elinizle açarak hamuru kalıba yerleştirelim.
  10. Üst kenarlardan bir parmak boşluk kalana kadar hamuru kenarlara da yerleştirelim.
  11. Hamur yağlı olduğu için kalıbın kenarlarına kayıt koymanıza gerek yok.
  12. Böylece kalıbımızın tabanını ve kenarlarını hamurumuzla kaplamış olacağız, bu haliyle buzdolabına koyalım ve kremasını yapana kadar dinlendirelim.
  13. Kreması için;labne peynirlerini köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
  14. İçerisine yoğurdu ilave edelim ve 2-3 dk daha çırpalım.
  15. Kremasını koyalım ve 5 dk daha çırpalım (kremayı ayrı bir kapta çırpıp içine de ilave edebilirsiniz).
  16. Yumurtaları teker teker ilave edelim ve her yumurtayı en az 2 dk çırpalım.
  17. Şekerini ilave edip 5 dk çırpalım.
  18. Son olarak nişasta ve vanilyayı da ekleyip 1-2 dk çırpalım.
  19. Pişirme aşamasında; fırınımızı mutlaka önceden 180 derece ısıtalım ve içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım.
  20. Kremamızı kalıbımıza dökelim.
  21. Kremanın içerisine ayırdığımız balkabaklarını gömelim.
  22. Fırına koyduktan sonra kapağını hiç açmayalım.
  23. Önce 10 dk 180 derecede sonra 60 dk 160 derecede pişirelim.
  24. Piştikten sonra 2 saat kadar soğumaya bırakalım.
  25. Son halini verme; soğuyan kekimizin üzerine püre yaptığımız balkabağını yayalım.
  26. Kavurduğumuz cevizleri etrafına dizelim.
  27. Son olarak ortasına tahinli karışımımızı dökelim ve en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
  28. Ben akşamdan yapıp ertesi gün servis ediyorum çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun ????.

Balkabaklı Alman Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt