Balkabaklı Alman Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 65 gram oda ısısında tereyağ
- 1,5 su bardağı un (200 ml bardakla)
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 600 gram labne
- 4 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 paket krema
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (250 ml bardakla)
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday fark etmez)
- 2 paket vanilya
- 500 gram balkabağı
- 1 su bardağı şeker (250 ml bardakla)
- 1 çay bardağı tahin (150 ml bardakla)
- 1 çay bardağı süt (150 ml bardakla) (ben tahini açmak için süt kullandım, eğer sizin tahininiz akışkan bir kıvamdaysa daha az süt kullanabilirsiniz amacımız akışkan bir tahin elde etmek)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 kase ceviz
Balkabaklı Alman Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzeri için; balkabağını küçük parçalara keselim (avuç içi büyüklüğünde ya da yarısı kadar olabilir) ve üzerine şekeri ilave ederek en az 3-4 saat bekletelim.
- Orta hararetli ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen kabaklardan 1 kase kadar ayıralım ve soğumaya bırakalım.
- Kalan balkabaklarına vanilyaları ekleyelim ve blend edip soğumaya bırakalım.
- Tahin, pudra şekeri ve sütü güzelce karıştılarım ve akışkan bir kıvam elde edelim.
- Cevizleri orta hararetli ateşte sürekli çevirerek 5-6 dk kavuralım. (dikkat edelim hemen yanabiliyor, bu sebeple başında durup sürekli karıştırmak önemli).
- Alt tabanı için;alt tabanı için tüm malzemeleri yaklaşık 5 dk güzelce yoğuralım.
- Buzdolabı poşetine koyarak en az 20 dk dolapta dinlendirelim.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirin ve ister merdane ile açarak istersenizde elinizle açarak hamuru kalıba yerleştirelim.
- Üst kenarlardan bir parmak boşluk kalana kadar hamuru kenarlara da yerleştirelim.
- Hamur yağlı olduğu için kalıbın kenarlarına kayıt koymanıza gerek yok.
- Böylece kalıbımızın tabanını ve kenarlarını hamurumuzla kaplamış olacağız, bu haliyle buzdolabına koyalım ve kremasını yapana kadar dinlendirelim.
- Kreması için;labne peynirlerini köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
- İçerisine yoğurdu ilave edelim ve 2-3 dk daha çırpalım.
- Kremasını koyalım ve 5 dk daha çırpalım (kremayı ayrı bir kapta çırpıp içine de ilave edebilirsiniz).
- Yumurtaları teker teker ilave edelim ve her yumurtayı en az 2 dk çırpalım.
- Şekerini ilave edip 5 dk çırpalım.
- Son olarak nişasta ve vanilyayı da ekleyip 1-2 dk çırpalım.
- Pişirme aşamasında; fırınımızı mutlaka önceden 180 derece ısıtalım ve içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım.
- Kremamızı kalıbımıza dökelim.
- Kremanın içerisine ayırdığımız balkabaklarını gömelim.
- Fırına koyduktan sonra kapağını hiç açmayalım.
- Önce 10 dk 180 derecede sonra 60 dk 160 derecede pişirelim.
- Piştikten sonra 2 saat kadar soğumaya bırakalım.
- Son halini verme; soğuyan kekimizin üzerine püre yaptığımız balkabağını yayalım.
- Kavurduğumuz cevizleri etrafına dizelim.
- Son olarak ortasına tahinli karışımımızı dökelim ve en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
- Ben akşamdan yapıp ertesi gün servis ediyorum çok daha lezzetli oluyor.
Balkabaklı Alman Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı