Balkabaklı Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı ceviz yağı yahut zeytin yağı
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 250 gram balkabağı
- 1 büyük havuç
- 1 kapya biber
- 1 çarliston biber
- İsteğe bağlı 1 acı yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal tozu
- Kırmızı biber
- 1 su bardağı kemik suyu yahut et suyu
- 4 su bardağı su
Balkabaklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk derin bir tencereye yağ alınır (Ben ayçiçek yağına sağlıklı bir alternatif olarak ceviz yağı kullandım)
- Evvel sarımsak biraz kavrulur akabinde soğan eklenir, kavrulur.
- Havuç ve biberler eklenir, kavrulur.
- Son olarak balkabağı eklenir ve bütün sebzeler düzgünce kavrulur.
- Kavrulan sebzelerin üzerine baharatlar alınır ve karıştırılır.
- Üzerine (Sıcak olursa yeterli olur) kemik suyu ve olağan su 5 su bardağı olacak biçimde dökülür.
- Suyu az üzere gelirse sıcak su eklenebilir.
- Havuçlar yumuşayınca ocak kapatılır ve çorba blender ile ezilir. Afiyet olsun.