Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabaklı Çorba

Balkabaklı Çorba
0
17

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
balkabakli-corba.jpg

Balkabaklı Çorba Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı ceviz yağı yahut zeytin yağı
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 250 gram balkabağı
  • 1 büyük havuç
  • 1 kapya biber
  • 1 çarliston biber
  • İsteğe bağlı 1 acı yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal tozu
  • Kırmızı biber
  • 1 su bardağı kemik suyu yahut et suyu
  • 4 su bardağı su

Balkabaklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Orta uzunluk derin bir tencereye yağ alınır (Ben ayçiçek yağına sağlıklı bir alternatif olarak ceviz yağı kullandım)
  2. Evvel sarımsak biraz kavrulur akabinde soğan eklenir, kavrulur.
  3. Havuç ve biberler eklenir, kavrulur.
  4. Son olarak balkabağı eklenir ve bütün sebzeler düzgünce kavrulur.
  5. Kavrulan sebzelerin üzerine baharatlar alınır ve karıştırılır.
  6. Üzerine (Sıcak olursa yeterli olur) kemik suyu ve olağan su 5 su bardağı olacak biçimde dökülür.
  7. Suyu az üzere gelirse sıcak su eklenebilir.
  8. Havuçlar yumuşayınca ocak kapatılır ve çorba blender ile ezilir. Afiyet olsun.
Balkabaklı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt