Balkabaklı Corek
Resimli Balkabaklı Corek Tarifi
Balkabaklı Corek NASIL YAPILIR
Balkabaklı Coreğin tarifi resimli yapılışı
imagesbalkabaklicorektarifiresimli5ad43f7719dac
MALZEMELER
•3¼ bardak beyaz un
•Ceyrek tatlı kaşığı tuz
•1,5 tatlı kaşığı Yuva Kuru Maya
• 250 gram balkabağı
•Yarım su bardak sut
•¼ paket tereyağı (65 gramyumuşak )
•1 yumurta
•Yarım bardak toz şeker
•Yarım tatlı kaşığı tarcın
•1 yemek kaşıgı toz şeker (uzeri icin)
HAZIRLANIŞI
Kabağı kup kup doğrayıp kucuk bir tencereye alınYarım bardak su ilave edip orta hararetli ocak uzerinde 1520 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ilıyınca kabakları catalla iyice ezip pure haline getirinUnu, tuzu, kuru mayayı, tarcını ve şekeri geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sutu, tereyağını,yumurtayı ve kabak puresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ama biraz yapışık olabilir Dinlendikce daha kolay calışılacak kıvama gelir Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin Hamuru mutfak tezgahı uzerine alıp iki eşit parcaya ayırarak 23 dakika daha yoğurun Herbir parcayı duzgun bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin Coreklerin uzerlerine su surup biraz şeker serpin, onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 2025 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Resimli Balkabaklı Corek Tarifi
Balkabaklı Corek NASIL YAPILIR
Balkabaklı Coreğin tarifi resimli yapılışı
imagesbalkabaklicorektarifiresimli5ad43f7719dac
MALZEMELER
•3¼ bardak beyaz un
•Ceyrek tatlı kaşığı tuz
•1,5 tatlı kaşığı Yuva Kuru Maya
• 250 gram balkabağı
•Yarım su bardak sut
•¼ paket tereyağı (65 gramyumuşak )
•1 yumurta
•Yarım bardak toz şeker
•Yarım tatlı kaşığı tarcın
•1 yemek kaşıgı toz şeker (uzeri icin)
HAZIRLANIŞI
Kabağı kup kup doğrayıp kucuk bir tencereye alınYarım bardak su ilave edip orta hararetli ocak uzerinde 1520 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ilıyınca kabakları catalla iyice ezip pure haline getirinUnu, tuzu, kuru mayayı, tarcını ve şekeri geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sutu, tereyağını,yumurtayı ve kabak puresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun Hamurunuz yumuşak ama biraz yapışık olabilir Dinlendikce daha kolay calışılacak kıvama gelir Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin Hamuru mutfak tezgahı uzerine alıp iki eşit parcaya ayırarak 23 dakika daha yoğurun Herbir parcayı duzgun bir beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin Coreklerin uzerlerine su surup biraz şeker serpin, onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 2025 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin