Balkabaklı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı toz instant kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram ye tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı balkabağı püresi
- 1 çay kaşığı tarçın ( isteğe bağlı)
- Kıvamına göre un (4 bardak üzeri alıyor, kontrollü ekleyin ama)
Balkabaklı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir yoğurma kabında süt ,şeker ve mayayı açtıktan sonra balkabağı püresi, oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, tuz ve kıvamına göre azar azar ununu ilave edip hamur yoğurma makinesinde veya elinizle güzelce yoğurun.
- 1 saat mayalandırmaya alıyoruz.
- Mayalanan hamurları küçük mandalina büyüklüğünde toplar yapıp kenara alıyoruz.
- Yaptığımız topları temiz bir iple bir alt ve üst bağlayıp şekil veriyoruz.
- Çöreklerin üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıttığımız fırında 170 derecede 25- 30 dakika kadar pişiriyoruz.