Balkabaklı Ekmek Tatlısı,
Resimli Balkabaklı Ekmek Tarifi,
Balkabaklı Ekmek
Balkabaklı ekmek tatlısı oktay usta Balkabaklı Ekmek Tarifi Resimli
imagesbalkabakliekmektarifiresimli5ad45de9ba350
Malzemeler
1 paket kızarmış ekmek
15 kg balkabağı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı karışık meyve suyu
1 su bardağı ceviz
Kreması (muhallebisi ) icin :
4 su bardağı sut
1 su bardağı toz şeker
2 corba kaşığı un
1 corba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 corba kaşığı labne peyniri
1 yumurta sarısı
Uzeri icin :
pirinc antep fıstığı
Yapılışı :
Balkabaklarımızı 1 su bardağı şeker ile haşlayıp pure haline getiriyoruzDaha sonra ekmeklerimizi tepsiye dizip ocakta ısıttığımız meyve suyuyla ıslatıyoruzıslatıldıktan sonra pure haline getirdiğimiz balkabağı harcını iyice yayıp uzerine cevizlerimizi serpiyoruz
Bu sırada muhallebi icin gerekli malsemeleri labne haric iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruzAltını kapatmaya yakın labne peynirimizi ekleyip biraz daha karıştırıp muhallebimizi ocaktan alıyoruz
En son tepsimizde hazırladığımız ekmek balkabağı ve ceviz ‘in ustune pişirdiğimiz muhallebiyi dokup soğumaya bırakıyoruzsoğuduktan sonra antep fıstıklarını serpip servise hazır hale getiriyoruz
Resimli Balkabaklı Ekmek Tarifi,
Balkabaklı Ekmek
Balkabaklı ekmek tatlısı oktay usta Balkabaklı Ekmek Tarifi Resimli
imagesbalkabakliekmektarifiresimli5ad45de9ba350
Malzemeler
1 paket kızarmış ekmek
15 kg balkabağı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı karışık meyve suyu
1 su bardağı ceviz
Kreması (muhallebisi ) icin :
4 su bardağı sut
1 su bardağı toz şeker
2 corba kaşığı un
1 corba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 corba kaşığı labne peyniri
1 yumurta sarısı
Uzeri icin :
pirinc antep fıstığı
Yapılışı :
Balkabaklarımızı 1 su bardağı şeker ile haşlayıp pure haline getiriyoruzDaha sonra ekmeklerimizi tepsiye dizip ocakta ısıttığımız meyve suyuyla ıslatıyoruzıslatıldıktan sonra pure haline getirdiğimiz balkabağı harcını iyice yayıp uzerine cevizlerimizi serpiyoruz
Bu sırada muhallebi icin gerekli malsemeleri labne haric iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruzAltını kapatmaya yakın labne peynirimizi ekleyip biraz daha karıştırıp muhallebimizi ocaktan alıyoruz
En son tepsimizde hazırladığımız ekmek balkabağı ve ceviz ‘in ustune pişirdiğimiz muhallebiyi dokup soğumaya bırakıyoruzsoğuduktan sonra antep fıstıklarını serpip servise hazır hale getiriyoruz