
Balkabaklı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket etimek (12 tane)
- 2 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2-2, 5 su bardağı balkabağı püresi
Balkabaklı Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şeker ve suyumuzu kaynamaya başlayınca 5 dk daha kıvam alması için orta ateşte kaynatalım sonra limon suyunu ekleyip kapatalım.
- Borcama etimekleri dizip 3 dk dinlenip birinci sıcaklığı çıkan şerbeti döküp üzerini kapatalım.
- Süt, nişasta ve şekeri homojen bir halde karıştırıp ocakta yoğunlaşana kadar kaynatalım.
- Ocağın altını kapattıktan sonra evvel vanilyayı sonra krem şantiyi karıştıralım.
- Daha evvel hazırladığımız balkabak tatlısını blenderdan geçirelim.
- Etimeğin üzerine evvel muhallebiyi sonra balkabağını yayalım.