Balkabaklı Kadayıflı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 3,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı dolusu tozşeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı kavrulmuş hazır kadayıf
- 1 yemek kaşığı ince dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım kilo balkabağı
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı su (Balkabakları haşlarken )
- 1 adet küçük limonun kabuğunun rendesi
Balkabaklı Kadayıflı Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya yağları koyalım, kadayıfı, cevizi, şekeri koyalım. Kısık ateşte 5 dakika kavuralım tepsiye kadayıfın yarısını yayıp kaşıkla bastıralım.
- Muhallebi malzemelerini mikser kabında çırpıcı ile çırpalım, süzerek tencereye alalım. Sonra kıvam alana kadar muhallebiyi göz göz olana pişirelim, gezdirerek kadayıfın üzerine dökelim.
- Daha önceden balkabaklarını ayıklayalım iri küp doğrayalım, 4 yemek kaşığı şekeri ekleyip, bir çay bardağı suyu koyup yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
- Sonra balkabakların mikser kabında ezici ile iyice ezelim sonra üzerine 1 su bardağı suyu nişastayı ekleyelim rendenin ince tarafın ile rendelediğimiz limonu koyalım iyice karıştıralım, tencereye alalım kıvam alana kadar pişirelim.
- Soğuyan sütlü muhallebinin üzerine balkabaklıyı dökelim sonra 5 dakika soğuduktan sonra kalan kadayıfı gezdirerek dökelim kaşıkla düzeltelim.
- Bir gece buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım üzerini arzuya göre süsleyebiliriz.