Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği
Resimli Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği Tarifi
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği nasıl yapılır
imagesbalkabaklikahvaltiekmegitarifiresimli5ad43ef37d2b7
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeğinin Tarifi Resimli yapılışı
Malzemeler
2½ bardak beyaz un
½ bardak tam buğday unu
200 gram balkabağı
1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 corba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği
Ekmeğin Yapılışı
Kabağı kup kup doğrayın ve kalın altlı kucuk bir tencereye alın ½ bardak su ilave edip orta hararetli ocak uzerinde 1520 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ilıyınca kabakları catalla iyice ezip pure haline getirin Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve zeytinyağını koyun Daha sonra kabak puresini ilave edin Unları bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu unun uzerine haznenin bir koşesine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın Beyaz ekmek, 500 gram, acık kabuk rengini secerek makineyi calıştırın Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Resimli Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği Tarifi
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği nasıl yapılır
imagesbalkabaklikahvaltiekmegitarifiresimli5ad43ef37d2b7
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeğinin Tarifi Resimli yapılışı
Malzemeler
2½ bardak beyaz un
½ bardak tam buğday unu
200 gram balkabağı
1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 corba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği
Ekmeğin Yapılışı
Kabağı kup kup doğrayın ve kalın altlı kucuk bir tencereye alın ½ bardak su ilave edip orta hararetli ocak uzerinde 1520 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ilıyınca kabakları catalla iyice ezip pure haline getirin Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve zeytinyağını koyun Daha sonra kabak puresini ilave edin Unları bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Tuzu unun uzerine haznenin bir koşesine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın Beyaz ekmek, 500 gram, acık kabuk rengini secerek makineyi calıştırın Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin