Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabaklı Magnolia

Balkabaklı Magnolia
0
34

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
bal-kabakli-magnolia.jpg

Balkabaklı Magnolia Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket burçak bisküvi
Balkabağı marmelatı için;
  • Yarım kilo balkabağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Gerekirse yarım çay bardağı su
  • Dileğe nazaran vanilin
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için ;
  • Ceviz

Balkabaklı Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bal kabağı marmelatı için;Kabakları dilimleyip üzerine toz şekeri ilave ediyoruz.
  2. Suyunu salınca (aslında bir gece bekletmek daha hoş olur) ocağa alıp kaynatıyoruz yumuşayınca ezmeye başlayıp dilerseniz vanilya ekleyebilirsiniz.Blendırdan da geçirebilirsiniz.
  3. Muhallebi için;Vanilya ve tereyağı hariç öteki tüm materyalleri (soğuktan) evvel biraz çırptıktan sonra ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyor. Orta ara karıştırıp soğutuyoruz ki kabuk bağlamasın.
  5. Kuplarımıza evvel elle ufaladığımız burçakları ,sonra soğuyan muhallebiden, sonra püremizden üzerine dilerseniz ezilmiş cevizden ve tekrardan muhallebi ve burçakla sonlandırıyoruz.
  6. Siz kuplarınızın büyüklüğüne nazaran sıralamayı azaltıp değiştirebilirsiniz. Elinize sıhhat????.
Balkabaklı Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt