
Balkabaklı Magnolia Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket burçak bisküvi
- Yarım kilo balkabağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Gerekirse yarım çay bardağı su
- Dileğe nazaran vanilin
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
- 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Ceviz
Balkabaklı Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bal kabağı marmelatı için;Kabakları dilimleyip üzerine toz şekeri ilave ediyoruz.
- Suyunu salınca (aslında bir gece bekletmek daha hoş olur) ocağa alıp kaynatıyoruz yumuşayınca ezmeye başlayıp dilerseniz vanilya ekleyebilirsiniz.Blendırdan da geçirebilirsiniz.
- Muhallebi için;Vanilya ve tereyağı hariç öteki tüm materyalleri (soğuktan) evvel biraz çırptıktan sonra ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyor. Orta ara karıştırıp soğutuyoruz ki kabuk bağlamasın.
- Kuplarımıza evvel elle ufaladığımız burçakları ,sonra soğuyan muhallebiden, sonra püremizden üzerine dilerseniz ezilmiş cevizden ve tekrardan muhallebi ve burçakla sonlandırıyoruz.
- Siz kuplarınızın büyüklüğüne nazaran sıralamayı azaltıp değiştirebilirsiniz. Elinize sıhhat????.