Balkabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pişmiş ve ezilmiş kabak (2 dilim kabak yeterli olur)
- Ceviz
- Burçak bisküvi (Rondodan geçirilmiş)
Balkabaklı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kabak soyulur ve dilimlenir. Tencereye alınır.
- Üzerine, kullanılan kabağa göre şeker konur. 4 yemek kaşığı 2 dilime yeter bence. 1 su bardağı da su konup kaynatılır. Kabak yumuşayınca altı kapatılır. Kenara alınır.
- Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alınır. Pirinç unu biraz eriyene kadar karıştırılır ve sonra ocağın altı açılır. Sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir.
- En son vanilya eklenip son kez karıştırılır ve altı kapatılır.
- Ben biraz değişik bir sunum olması için cupları muffin kalıbına eğimli koyup muhallebiyi bölüştürdüm.
- Soğuduktan sonra da püre haline getirdiğim balkabağını, toz haline getirilmiş burçak bisküviyi ve cevizi koydum.
- Siz düz bir şekilde önce muhallebiyi, sonrada bisküvi ve balkabağını koyabilirsiniz. Bu tariften 6 cup çıktı. Afiyet olsun ????.