Balkabaklı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Kabak püresi için;
- ︎750 gram soyulmuş balkabağı
- ︎1,5 su bardağı şeker
- ︎1 su bardağı su
- ︎1 litre süt
- ︎2 yemek kaşığı un
- ︎3 yemek kaşığı nişasta
- ︎1 yumurta sarısı
- ︎1 su bardağı şeker
- ︎1 paket vanilya
- ︎1 yemek kaşığı tereyağı
- ︎1 paket kremşanti
- Çekilmiş fındık yahut ceviz
Balkabaklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak püresi için soyulup doğranmış kabak, şeker ve suyu yumuşayıncaya kadar pişirip robottan geçirip püre haline getiriyoruz.
- Tencereye süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını alıp karıştırıyoruz ve kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz soğuyunca kremşantiyi de ekleyip mikser yardımı ile çırpıyoruz.
- Kalıbımıza evvel muhallebiyi döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz .
- Dolaba koyup üzerinin biraz kabuk tutmasını bekliyoruz.
- Daha sonra kabak püresini de döküp üzerini düzenliyoruz ve tekrar dolaba kaldırıyoruz ,en az 3-4 saat dolapta bekletiyoruz ,1 gece bekletsek daha düzgün olur zira muhallebi daha yeterli tutmuş olur .
- Daha sonra üzerine fındık modülleri ile süsleyip servis edebilirseniz.
Balkabaklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı