Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balkabaklı Muhallebi

Balkabaklı Muhallebi
0
15

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
balkabakli-muhallebi.jpg

Balkabaklı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler


Kabak püresi için;
  • ︎750 gram soyulmuş balkabağı
  • ︎1,5 su bardağı şeker
  • ︎1 su bardağı su
Muhallebisi için;
  • ︎1 litre süt
  • ︎2 yemek kaşığı un
  • ︎3 yemek kaşığı nişasta
  • ︎1 yumurta sarısı
  • ︎1 su bardağı şeker
  • ︎1 paket vanilya
  • ︎1 yemek kaşığı tereyağı
  • ︎1 paket kremşanti
Üzeri için;
  • Çekilmiş fındık yahut ceviz

Balkabaklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabak püresi için soyulup doğranmış kabak, şeker ve suyu yumuşayıncaya kadar pişirip robottan geçirip püre haline getiriyoruz.
  2. Tencereye süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını alıp karıştırıyoruz ve kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz soğuyunca kremşantiyi de ekleyip mikser yardımı ile çırpıyoruz.
  4. Kalıbımıza evvel muhallebiyi döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz .
  5. Dolaba koyup üzerinin biraz kabuk tutmasını bekliyoruz.
  6. Daha sonra kabak püresini de döküp üzerini düzenliyoruz ve tekrar dolaba kaldırıyoruz ,en az 3-4 saat dolapta bekletiyoruz ,1 gece bekletsek daha düzgün olur zira muhallebi daha yeterli tutmuş olur .
  7. Daha sonra üzerine fındık modülleri ile süsleyip servis edebilirseniz.
Afiyet olsun.

Balkabaklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt