Balkabaklı Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram püre haline getirilmiş balkabağı
- 2 su bardağı un çok cıvıksa 2-3 yemek kaşığı un ilavesi gerekecektir
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 30 gram tereyağ (erimiş)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe göre daha az daha çok)
Balkabaklı Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bal kabağını 4-5 yemek kaşığı kadar suyla yumuşayana kadar pişiriyoruz
- Püre haline getirip soğumaya bırakıyoruz.
- Balkabağı püresinin üzerine süt,yumurta, un, kabartma tozu, tereyağ ,zencefil ,şeker ve tarçını ekleyip karışana kadar çırpıyoruz.
- Yağsız iyice ısınmış tavada istediğiniz boyutlarda döküp arkalı önlü pişiriyoruz.
- Üzerine nutella, bal ,kaymak, vişne reçeli, fıstık ezmesi, fındık ne arzu ederseniz hepsiyle şahane oluyor.
Balkabaklı Pankek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı