elektronikci
FD Üye
Balkabaklı Tahinli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 50 gram tereyağı
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 200 gram labne
- 200 ml süt kreması
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 500 gram balkabağı (isterseniz artırabilir büyük dilimler kullanabilirsiniz.)
- 1 su bardağı şeker
- Balkabağı tatlısı püresi
- 1 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1/3çay bardağı su
Balkabaklı Tahinli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gece önceden doğranıp şekere yatırılan balkabakları yumuşayana kadar güzelce pişirilip soğumaya bırakılır.
- Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi iyice ezilir (Ben patates eziciyle yapıyorum pratik oluyor) veya robottan geçirilir. İçerisine ceviz ve eritilmiş tereyağı eklenerek iyice karıştırılır.
- Hazırlanan karışım, tabanına yağlı kâğıt sıkıştırılan kelepçeli kalıba sıkıca basılır (Kalıbın kenarlarına yağlı kâğıt koymuyorum ve yağlamıyorum sorun olmuyor) buzdolabına soğumaya bırakılır.
- Bu sırada fırın fansız 160 dereceye ayarlanır. Kek kısmı için 2 yumurta ile şeker güzelce çırpılır. Labne, krema ilave edilip tekrar çırpılır.
- Sonrasında un, nişasta ve vanilya eklenerek karıştırılır. Bisküvili katmanın üzerine balkabakları dizilir. Kek karışımı üzerine eklenir. Not: kekimizi fırına verirken ısıya dayanıklı 2 kapla fırına su koymayı ihmal etmeyin. Yoksa çatlayacaktır.
- Fırına verilen kek yaklaşık 45-50 dk pişirilir (35 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayabilirsiniz. Fırın farkından erken pişebilir. Çıkardığımızda kenarlar sabit, ortası sallanıyor olmalı. Üzeri renk almayacak.
- Pişen kekimizi fırından hemen çıkarmayalım, fırının kapağını aralayıp soğumaya bırakalım. ) oda sıcaklığına gelince buzdolabında iyice soğutulur.
- Soğuduktan sonra kalan 1 su bardağı kadar kabak tatlısı blenderdan geçirilir ve pürüzsüz bir hale getirilir. Su, kremşanti ve tahin eklenip 2-3 dakika çırpılır ve sertleşmesi için buzdolabında soğutulur.
- Sıkma torbasına alınır ve istenilen bir duyla cheesecakenin süslemesi yapılır. Anlatması uzun oldu ama yaparken aslında çok pratik olduğunu göreceksiniz. Kış aylarında damaklarınızı şenlendirecek nefis bir tarif. Mutlaka denemelisiniz. Afiyetle. ????