Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balkabaklı Tahinli Cheesecake

Balkabaklı Tahinli Cheesecake

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
klasige-geleneksel-bir-yorum-balkabakli-tahinli-cheesecake.jpg

Balkabaklı Tahinli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler


Tabanı için:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 50 gram tereyağı
Keki için:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 200 gram labne
  • 200 ml süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
Arasında kullanılacak balkabağı tatlısı için:
  • 500 gram balkabağı (isterseniz artırabilir büyük dilimler kullanabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı şeker
Üst süsleme için
  • Balkabağı tatlısı püresi
  • 1 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1/3çay bardağı su

Balkabaklı Tahinli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir gece önceden doğranıp şekere yatırılan balkabakları yumuşayana kadar güzelce pişirilip soğumaya bırakılır.
  2. Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi iyice ezilir (Ben patates eziciyle yapıyorum pratik oluyor) veya robottan geçirilir. İçerisine ceviz ve eritilmiş tereyağı eklenerek iyice karıştırılır.
  3. Hazırlanan karışım, tabanına yağlı kâğıt sıkıştırılan kelepçeli kalıba sıkıca basılır (Kalıbın kenarlarına yağlı kâğıt koymuyorum ve yağlamıyorum sorun olmuyor) buzdolabına soğumaya bırakılır.
  4. Bu sırada fırın fansız 160 dereceye ayarlanır. Kek kısmı için 2 yumurta ile şeker güzelce çırpılır. Labne, krema ilave edilip tekrar çırpılır.
  5. Sonrasında un, nişasta ve vanilya eklenerek karıştırılır. Bisküvili katmanın üzerine balkabakları dizilir. Kek karışımı üzerine eklenir. Not: kekimizi fırına verirken ısıya dayanıklı 2 kapla fırına su koymayı ihmal etmeyin. Yoksa çatlayacaktır.
  6. Fırına verilen kek yaklaşık 45-50 dk pişirilir (35 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayabilirsiniz. Fırın farkından erken pişebilir. Çıkardığımızda kenarlar sabit, ortası sallanıyor olmalı. Üzeri renk almayacak.
  7. Pişen kekimizi fırından hemen çıkarmayalım, fırının kapağını aralayıp soğumaya bırakalım. ) oda sıcaklığına gelince buzdolabında iyice soğutulur.
  8. Soğuduktan sonra kalan 1 su bardağı kadar kabak tatlısı blenderdan geçirilir ve pürüzsüz bir hale getirilir. Su, kremşanti ve tahin eklenip 2-3 dakika çırpılır ve sertleşmesi için buzdolabında soğutulur.
  9. Sıkma torbasına alınır ve istenilen bir duyla cheesecakenin süslemesi yapılır. Anlatması uzun oldu ama yaparken aslında çok pratik olduğunu göreceksiniz. Kış aylarında damaklarınızı şenlendirecek nefis bir tarif. Mutlaka denemelisiniz. Afiyetle. ????
Balkabaklı Tahinli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt