Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balkız Tatlısı

Balkız Tatlısı
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
balkiz-tatlisi.jpg

Balkız Tatlısı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzerini bulamak için;
  • İrmik
Şerbeti için;
  • 3 bardak su
  • 2 bardak şeker
  • 1 kaç damla limon suyu

Balkız Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti hazırlayıp kenara alalım.
  2. Şekeri suyun içine dökelim 15 dakika kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ek edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için bütün materyalleri kabımıza alıp yoğuralım.
  4. Ben formunu yumurta keseceği ile verdim siz isterseniz öteki bir aparat da kullanabilirsiniz. Formunu verdikten sonra irmiğe bulayalım.
  5. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirelim.
  7. 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketelim. Şimdiden herkesin bayramı mübarek olsun. Ağzımızın tadı en az bu tatlı kadar tatlı olsun. ????????.
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt